Analyzers
Talk to fellow users of Intel Analyzer tools (Intel VTune™ Profiler, Intel Advisor)

Failed to connect to VTune Amplifier data provider

Alexander_S_2
Novice
1,157 Views

I get the following error message when trying to load old results:

amplifier_error.png

However, after deleting the old project and creating a new one, everything works as it should. I just can not close VTune Amplifier and then open it again to continue working on an old project.

127.0.0.1 is indeed excluded from my local proxy settings, and I have no local firewall running on this machine. Not sure about any additional firewalls on behalf of my company though.

Operating system is Linux, Opensuse 42.3

0 Kudos
1 Solution
Stas-Neverov-Intel
1,157 Views

Hi Alexander,

What version of VTune do you use? I suspect it's 2019 Update 3 or older. Could you please try the latest version? There were relevant changes in 2019 Update 4.

Sorry for the inconvenience.

-Stas

View solution in original post

0 Kudos
4 Replies
Stas-Neverov-Intel
1,158 Views

Hi Alexander,

What version of VTune do you use? I suspect it's 2019 Update 3 or older. Could you please try the latest version? There were relevant changes in 2019 Update 4.

Sorry for the inconvenience.

-Stas

0 Kudos
Alexander_S_2
Novice
1,157 Views

Forgot to mention: 2018, product version: Update 3 (build 558279)

Edit: the "free download" version can be used in a commercial setting?

https://software.intel.com/en-us/vtune/choose-download

0 Kudos
Stas-Neverov-Intel
1,157 Views

Yes, you can use the free download.

0 Kudos
Alexander_S_2
Novice
1,157 Views

Thanks, this seems to work better. And I learned something new ;)

0 Kudos
Reply