Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Xuebin_Y_Intel
Employee
115 Views

VTune 2013 install fail

When installing vtune with vtune_amplifier_xe_2013_update2.tar.gz on Jefferson Pass server. First it said that Fedora 14 is not a supported OS. After skipping this point, it halts as below:

Step no: 5 of 6 | Installation
--------------------------------------------------------------------------------
Each component will be installed individually. If you cancel the installation,
components that have been completely installed will remain on your system. This
installation may take several minutes, depending on your system and the options
you selected.
--------------------------------------------------------------------------------
Installing Amplifier XE Command line interface component... done
--------------------------------------------------------------------------------
Installing Amplifier XE Sampling driver kit component...
  WARNING: Failed to build driver.
Suggestion: after the installation completes, see
'/opt/intel/vtune_amplifier_xe_2013/sepdk/src/README.txt' for information on how
to build and load the driver into the kernel.
--------------------------------------------------------------------------------
Installing Amplifier XE Power driver kit component...

 

And the README.txt' file is empty.

0 Kudos
8 Replies
Peter_W_Intel
Employee
115 Views

Not supporting OS, means that latest product hasn't been tested on that OS. It doesn't mean that the product can't work on that OS. You successfully installed command line component, but failed to build/load the drivers because: 1. There is no "appropriate" pre-built drivers, since Fedora 14 is not in test list. 2. You can go vtune_amplifier_xe_2013/sepdk/src, after installing the product (if you have development toolkits installed, e.g. gcc) a) ./build-driver b) ./insmod-vtune c) ./boot-script --install
Xuebin_Y_Intel
Employee
115 Views

There is no ./insmod-vtune. [root@cran-server-3 src]# ls apic.c ecb_iterators.h lwpmudrv.o rmmod-sep3 update_sep_version.pl boot-script eventmux.c Makefile snb_power.c utility.c build-driver eventmux.o montecito.c snbunc_cbo.c utility.o control.c inc output.c snbunc_cbo.o vtsspp control.o insmod-sep3 output.o snbunc_imc.c wsmexunc_imc.c core2.c jktunc_imc.c pax snbunc_imc.o wsmexunc_imc.o core2.o jktunc_qpill.c pci.c sys32.S wsmexunc_qpi.c core.c jktunc_ubox.c pebs.c sys64.o wsmexunc_qpi.o corei7_unc.c jktunc_ubox.o pmi.c sys64.S wsmexunc_wbox.c corei7_unc.o linuxos.c pmi.o sys_ia64.S wsmexunc_wbox.o cpumon.c linuxos.o poulson.c sys_info.c cpumon.o lwpmudrv.c README.txt sys_info.o [root@cran-server-3 src]# pwd /opt/intel/vtune_amplifier_xe/sepdk/src
Xuebin_Y_Intel
Employee
115 Views

There is no ./insmod-vtune. [root@cran-server-3 src]# ls apic.c ecb_iterators.h lwpmudrv.o rmmod-sep3 update_sep_version.pl boot-script eventmux.c Makefile snb_power.c utility.c build-driver eventmux.o montecito.c snbunc_cbo.c utility.o control.c inc output.c snbunc_cbo.o vtsspp control.o insmod-sep3 output.o snbunc_imc.c wsmexunc_imc.c core2.c jktunc_imc.c pax snbunc_imc.o wsmexunc_imc.o core2.o jktunc_qpill.c pci.c sys32.S wsmexunc_qpi.c core.c jktunc_ubox.c pebs.c sys64.o wsmexunc_qpi.o corei7_unc.c jktunc_ubox.o pmi.c sys64.S wsmexunc_wbox.c corei7_unc.o linuxos.c pmi.o sys_ia64.S wsmexunc_wbox.o cpumon.c linuxos.o poulson.c sys_info.c cpumon.o lwpmudrv.c README.txt sys_info.o [root@cran-server-3 src]# pwd /opt/intel/vtune_amplifier_xe/sepdk/src
Peter_W_Intel
Employee
115 Views

Sorry. That is insmod-sep3, insmod-vtune is for old product VTune(TM) Performance Analyzer.
Xu_Peng__Intel_
Beginner
115 Views

I have found the three scripts you said, but they are all empty file. How can I solve it? [root@cran-server-3 src]# file build-driver build-driver: empty [root@cran-server-3 src]# file insmod-sep3 insmod-sep3: empty [root@cran-server-3 src]# file boot-script boot-script: empty Thank you.
Peter_W_Intel
Employee
115 Views

It indicated, the installer exited abnormally. Are you working on embedded system? Is it possible to attach /tmp/intel.pset(issa).root.$machine-$date.log for investigating?
Peter_W_Intel
Employee
115 Views

The problem happens in some embedded (customized) Linux OS, wait future update.
Peter_W_Intel
Employee
115 Views

If you failed to use VTune(TM) Amplifier XE 2013 U2 on embedded system (based on old Linux OS, such as Fedora Core 14) - please refer to this article http://software.intel.com/en-us/articles/vtune-amplifier-xe-2013-u3-works-on-customized-embedded-lin...
Reply