Application Acceleration With FPGAs
Programmable Acceleration Cards (PACs), DCP, FPGA AI Suite, Software Stack, and Reference Designs
477 Discussions

OpenCL bitstream unsigning crashes - Arria 10 PAC Card

Saikiranbelana
1,560 Views

Hi, I was trying to unsign the compiled aocx file. It crashes by this error:

 

 

 

 

fpga@fpgaserver2:~/A10_OPENCL/vector_add/bin$ source /home/fpga/inteldevstack/a10_gx_pac_ias_1_2_1_pv/opencl/opencl_bsp/linux64/libexec/sign_aocx.sh -H openssl_manager -i vector_add.aocx -r NULL -k NULL -o vector_add_unsigned.aocx 
The script assumes the PACsign and Intel Acceleration Stack environment is setup. If not run the command : <stack_installation_path>/init_env.sh
hsm_manager=openssl_manager
aocx filename/path=vector_add.aocx
root_public_key=NULL
csk_public_key=NULL
output filename/path=vector_add_unsigned.aocx
null=1
openssl hsm_manager_options=openssl_manager 
input path =.
input filename =vector_add.aocx
output path =.
output filename =vector_add_unsigned.aocx
Extracted the filename as vector_add_unsigned 
1. Extracted the bin from the aocx 
2. Extracted the gzip compressed GBS file from the .bin
gzip: temp_vector_add_unsigned.gbs already exists; do you wish to overwrite (y or n)? y
3. Uncompressed .gz it to get the GBS file
Initiating PACSign tool to sign the GBS. This process will take a couple of minutes...
Creating unsigned aocx file by signing a NULL key 
No root key specified.  Generate unsigned bitstream? Y = yes, N = no: Y
No CSK specified.  Generate unsigned bitstream? Y = yes, N = no: Y
No root entry hash bitstream specified.  Verification will not be done.  Continue? Y = yes, N = no: Y
Error: Module: openssl.py, Function: __init__, Line: 332
       Failed to find crypto library (libcrypto.so).

For RedHat-based distros, install package openssl-devel.
For Debian-based distros, install package libssl-dev.

 

 

 

I have installed `libssl-dev` and it still causes the same error. I have edited ldconfig to add `libcrypto.so` library too. 

Is there something I'm missing with openssl installation ?

 

@Arria10  @fpga @intel 

0 Kudos
10 Replies
hareesh
Employee
1,540 Views

Hi,

Did you happen to install openssl-devel package? please check


I am working on this issue and please share the log file. it helps to duplicate the issue.



Thank you,

Hareesh B.


0 Kudos
Saikiranbelana
1,520 Views

Hi Hareesh,

 

here's my log for OpenSSL and libcrypto

 

 

fpga@fpgaserver2:~$ cat /etc/ld.so.conf.d/mylib.conf 
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/libcrypto.so.1.1
fpga@fpgaserver2:~$ ldconfig -p | grep libcrypto
        libcrypto.so.1.1 (libc6,x86-64) => /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libcrypto.so.1.1
        libcrypto.so.1.0.0 (libc6,x86-64) => /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libcrypto.so.1.0.0
        libcrypto.so (libc6,x86-64) => /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libcrypto.so
fpga@fpgaserver2:~$ openssl version
OpenSSL 1.1.1  11 Sep 2018

 

 

I have installed `libssl-dev` package and configured `ldconfig`. 

 

 

Thanks & Regards,

Saikiran Belana

0 Kudos
Saikiranbelana
1,479 Views

Hi @hareesh ,

 

Please find the attached zip file for vector addition that using for compilation using Inteldevstack. We are using Arria 10 PAC Card.

The compilation takes a long time and is successful but while unsigning the `aocx` file, the terminal session crashes with the error:

 

Error: Module: openssl.py, Function: __init__, Line: 332
       Failed to find crypto library (libcrypto.so).

 

 

please can you suggest a solution to fix the error?

 

Regards,

Saikiran Belana

 

0 Kudos
hareesh
Employee
1,444 Views

Hi,

Thanks for sharing the requested information. please give me some time to find a solution.



Thank you,


0 Kudos
hareesh
Employee
1,331 Views

Hi,

-because of my workload, I am taking time. sorry for delaying


0 Kudos
hareesh
Employee
1,275 Views

Hi,


sorry for delaying. I am also facing some issues at compile time. I am discoursing with the team mostly today or tomorrow I will try to respond to you with the solution.


0 Kudos
hareesh
Employee
1,120 Views

Hi,


sorry I was taken a long time.


 We suspect there might be some issues with the environment setup.. the reason why it's complaining of missing library after some checking.. would recommend you try to initialize the open for acceleration stack and try the compilation again.


https://www.intel.com/content/www/us/en/docs/programmable/683831/1-2-1/initializing-the-environment-for-with.html


above is some quick guide for the mention initialization.


0 Kudos
hareesh
Employee
1,081 Views

Hi,

can you please update the status of your issue?


0 Kudos
hareesh
Employee
1,057 Views

As we do not receive any response from you on the previous question/reply/answer that we have provided. Please login to ‘https://supporttickets.intel.com’, view details of the desire request, and post a feed/response within the next 15 days to allow me to continue to support you. After 15 days, this thread will be transitioned to community support. The community users will be able to help you on your follow-up questions.


0 Kudos
hareesh
Employee
1,057 Views

I believe your inquiry has been answered. With that, I now transition this thread to community support. 

Thank you.

 

Best Regards,

Hareesh B

 

p/s: If any answers from the community or Intel Support are helpful, please feel free to give the best answer or rate a 4/5 survey.



0 Kudos
Reply