Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
idata
Community Manager
892 Views

82571EB PRO/1000 AT Quad Port Bypass Adapter [8086:10a0] (rev 06) at linux

Hello

I have installed on my server NIC card 82571EB PRO/1000 AT Quad Port Bypass Adapter [8086:10a0] (rev 06).

Server OS : Ubuntu 11.04 x64

System see my NIC card but can't activate it to use.

Module e1000e don't work for this card.

I download few version of drivers from intel download center and build them.

Modules builded successfull but card don't start up.

Also on few forums I saw info about device like my.

People says that NIC with device ID 8086:10a0 is engineer or test devices and drivers for them not included to drivers release.

Here is partof lscpi from server:

07:00.1 Ethernet controller [0200]: Intel Corporation 82571EB PRO/1000 AT Quad Port Bypass Adapter [8086:10a0] (rev 06) Subsystem: Intel Corporation 82571EB PRO/1000 AT Quad Port Bypass Adapter [8086:10a0] Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx- Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- SERR- Latency: 0, Cache Line Size: 256 bytes Interrupt: pin B routed to IRQ 10 Region 0: Memory at fbd80000 (32-bit, non-prefetchable) [size=128K] Region 1: Memory at fbd60000 (32-bit, non-prefetchable) [size=128K] Region 2: I/O ports at e880 [size=32] Expansion ROM at fbd40000 [disabled] [size=128K] Capabilities: [c8] Power Management version 2 Flags: PMEClk- DSI+ D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0+,D1-,D2-,D3hot+,D3cold-) Status: D0 NoSoftRst- PME-Enable- DSel=0 DScale=1 PME- Capabilities: [d0] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable- 64bit+ Address: 0000000000000000 Data: 0000 Capabilities: [e0] Express (v1) Endpoint, MSI 00 DevCap: MaxPayload 256 bytes, PhantFunc 0, Latency L0s <512ns, L1 <64us</div> ExtTag- AttnBtn- AttnInd- PwrInd- RBE- FLReset- DevCtl: Report errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal- Unsupported- RlxdOrd+ ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop+ MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 512 bytes DevSta: CorrErr- UncorrErr+ FatalErr- UnsuppReq+ AuxPwr- TransPend- LnkCap: Port # 3, Speed 2.5GT/s, Width x4, ASPM L0s, Latency L0 <4us, L1 <64us</div> ClockPM- Surprise- LLActRep- BwNot- LnkCtl: ASPM Disabled; RCB 64 bytes Disabled- Retrain- CommClk- ExtSynch- ClockPM- AutWidDis- BWInt- AutBWInt- LnkSta: Speed 2.5GT/s, Width x4, TrErr- Train- SlotClk+ DLActive- BWMgmt- ABWMgmt- Capabilities: [100 v1] Advanced Error Reporting UESta: DLP- SDES- TLP- FCP- CmpltTO- CmpltAbrt- UnxCmplt- RxOF- MalfTLP- ECRC- UnsupReq+ ACSViol- UEMsk: DLP- SDES- TLP- FCP- CmpltTO- CmpltAbrt- UnxCmplt- RxOF- MalfTLP- ECRC- UnsupReq- ACSViol- UESvrt: DLP+ SDES- TLP- FCP+ CmpltTO- CmpltAbrt- UnxCmplt- RxOF+ MalfTLP+ ECRC- UnsupReq- ACSViol- CESta: RxErr- BadTLP- BadDLLP- Rollover- Timeout- NonFatalErr- CEMsk: RxErr- BadTLP- BadDLLP- Rollover- Timeout- NonFatalErr- AERCap: First Error Pointer: 14, GenCap- CGenEn- ChkCap- ChkEn-

Capabilities: [140 v1] Device Serial Number 00-0e-0c-ff-ff-f9-21-8e

Kernel modules: e1000e

If I run ifconfig -a device not shows in list. Can you help me with this issue?And it is true about A0 devices? Thanks in advance.Regards
0 Kudos
0 Replies