Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
TSuzu6
Beginner
1,283 Views

82599EN can not keep a link up status

Hi! All

I use 82599EN as below .

[82599EN]--[SFP:FINISAR FTLX8573D3BTL]--[optical cable]--[SFP:FINISAR FTLX8573D3BTL]--[Tester(SPIRENT C1)]

When I run an ixgbe dirver and enter "ifconfig eth2 up", link up and down are displaied repeatly in linux console.

Then, I read the Link Status Register — LINKS (0x042A4; RO).

read value is 0x79081113=0111_1001_0000_1000_0001_0001_0001_0011.

I organize above value to the register field of LINKS.

[11:8]KX4_SIG_DET 0001b

Signal Detect of 10 GbE Parallel (KX4, CX4 or XAUI).Bit[11, 10, 9, 8] shows lane <3,2,1,0> status, respectively.

For each bit:0b = A signal is not present (failed). 1b = A signal is present (good).

[12]KR_SIG_DET 1b

Signal Detect of 10 GbE serial (KR or SFI) success.

[17]10G Align Status 0b

10 GbE Align_status failed (deskew process not complete).

I change SFP module to FINISAR FTLX8571D3BCV. FTLX8571D3BCV can work for 1GbE or 10GbE.

When I connect to 1GbE tester via this SFP module, 82599EN can keep a link up status.

What should I do at next step ?

Could you estimate causes which occur link up/down repeatly ?

BR,

T.S.

0 Kudos
1 Reply
idata
Community Manager
48 Views

Hi Taira,

 

 

This is a duplicate post as I have already communicated with you in other post with similar issue. /thread/103283 https://communities.intel.com/thread/103283

 

 

Please update me from there for the last post. Thanks for your time.

 

 

Thanks,

 

wb

 

Reply