Ethernet Products
Intel® Ethernet products and technologies
Announcements
Welcome to the Intel Community. If you get an answer you like, please mark it as an Accepted Solution to help others. Thank you!
3696 Discussions

Asus Z87 Pro will not boot with a Intel X540-T2

CMich4
Beginner
1,029 Views

Hello

I just purchased a couple of Intel X540-T2 10GBE cards. Unfortunately my Asus X87 Pro motherboard will not boot with either of these NIC. I updated the BIOS of the motherboard to the latest version. I tried differrent PCIe slots (but the two main slots are PCIe 3.0 16x ports so should support this card. No other PCIe card connected on the motherboard.

The motherboard doesn't really show any error message (the number on the LED is either "40" or "55"). No BIOS appearing on screen. The motherboard is powered by a powerful PSU and only has a few SSDs connected so it doesn't look like a power issue. The CPU is a i7-4771, no overclocking or anything.

Has anyone experience similar issues with a Asus motherboard? I can see that some people are experiencing a similar problem here:

http://forums.smallnetbuilder.com/showthread.php?t=18406 http://forums.smallnetbuilder.com/showthread.php?t=18406

Any idea if all Intel RJ45 10GBE are affected or if some models are compatible with Asus boards?

thanks

Charles

0 Kudos
2 Replies
st4
New Contributor III
173 Views

Hi Charles,

Did you try disabling any onboard NIC to test? With regards to the compatibility, you can check with Asus since most board vendor has validated hardware list for the system.

thanks,

wb

KDevo1
Beginner
173 Views

Hello, I have the same problem. Did you found a solution?

Reply