Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Beginner
1,300 Views

ESXi 6 X710 Port Speed configuration

I have several X710-DA2 cards in the ESXi Server. When I leave the port speed of that cars as it is everything works fine. When I try to change the speed to 10GBit I get an error message: "Forcing 1000Mbps or faster may not be supported on this network device, please use auto-negotiation instead"

After that all X710 ports go offline and I cannot be activated again. The link is down and the vmnic has a red cross.

The only way to get it working again is to Restore the ESXi configuration backup that was made before the change.

Driver/Firmware is the following:

[root@localhost:~] ethtool -i vmnic4

driver: i40e

version: 1.2.48

firmware-version: f4.22.27454 a1.2 n4.25 e143f

bus-info: 0000:0d:00.0

Any ideas?

Regards,

Steffen

0 Kudos
6 Replies
Highlighted
New Contributor III
25 Views

Hi Steffen_ST,

Thank you for the post. What is the switch model the X710-DA2 connets to?

Let me further check on this also.

rgds,

wb

0 Kudos
Highlighted
New Contributor III
25 Views

Hi Steffen_ST,

Thank you for the post. What is the switch model the X710-DA2 connets to?

Let me further check on this also.

rgds,

wb

0 Kudos
Highlighted
Beginner
25 Views

Hi wb,

the X710-DA2 connects direct to another X710-DA2. There is no switch between.

Regards,

Steffen

0 Kudos
Highlighted
Beginner
25 Views

Hi wb,

the X710-DA2 connects direct to another X710-DA2. There is no switch between.

Regards,

Steffen

0 Kudos
Highlighted
Beginner
25 Views

Hi wb,

the X710-DA2 connects direct to another X710-DA2. There is no switch between.

Regards,

Steffen

0 Kudos
Highlighted
Beginner
25 Views

Hi wb,

the X710-DA2 connects direct to another X710-DA2. There is no switch between.

Regards,

Steffen

0 Kudos