Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
LTech1
Beginner
987 Views

I350-T4, 2012 R2, and VMQ

Cards in Slot1, 2, & 3 are all I350 cards. There is a GUI / Powershell mismatch on whether or not VMQ is enabled.

I have enabled VMQ from the GUI via the device manager and by the Enable-NetAdapterVmq powershell command. So in this instance, SLOT 1 Port 1, is the port I am referring to. Enabling VMQ via powershell or by the GUI only affects the settings in the GUI. Powershell still says enabled "False". The check box in the Advanced settings / Virtualization settings unchecks and checks for Virtual Machine Queue within the GUI Properties of the NIC. So the other thing is that SLOT 1 Port 3, a port on the same card says it is enabled in powershell. Can anyone give me any insight into this issue and which setting I should believe? I just installed 19.1 version of the intel proset. I have a tendency to believe powershell over the gui. Any insight would be helpful. Is there any service or anything I need to restart for powershell to show the change like the GUI does?

Last Question: is VMQ automatically enabled on a VMLB Team when used as an External Virtual Switch in Hyper-V 2012R2? Note as you can see VMQ is disabled on all teamed NICs.

Reference Powershell output:

Name InterfaceDescription Enabled BaseVmqProcessor MaxProcessors NumberOfReceive Queues---- -------------------- ------- ---------------- ------------- ---------------NIC4 Intel(R) Gigabit 4P I350-t r...# 4 True0:0 8 7NIC3 TEAM : Server Team - Intel(R...# 3 False 0:0 8 0NIC2 TEAM : Server Team - Intel(R...# 2 False 0:0 8 0NIC1 Intel(R) Gigabit 4P I350-t rNDC False 0:0 8 0SLOT 1 Port 4 Intel(R) Ethernet Server Ad...# 12 True0:0 8 0SLOT 1 Port 3 Intel(R) Ethernet Server Ad...# 11 True0:0 8 0SLOT 1 Port 2 TEAM : Server Team - Intel(...# 10 False 0:0 8 0SLOT 1 Port 1 Intel(R) Ethernet Server Adapt... False 0:0 8 0SLOT 3 Port 4 Intel(R) Ethernet Server Ada...# 7 True0:0 8 0SLOT 3 Port 3 Intel(R) Ethernet Server Ada...# 6 True0:0 8 0SLOT 3 Port 2 TEAM : Server Team - Intel(R...# 3 False 0:0 8 0SLOT 3 Port 1 TEAM : Server Team - Intel(R...# 2 False 0:0 8 0SLOT 2 Port 4 Intel(R) Ethernet Server Ada...# 8 True0:0 8 0SLOT 2 Port 3 Intel(R) Ethernet Server Ada...# 9 True0:0 8 0SLOT 2 Port 2 TEAM : Server Team - Intel(R...# 4 False 0:0 8 0SLOT 2 Port 1 Intel(R) Ethernet Server Ada...# 5 True0:0 8 7

Thanks,

LCOE Tech

0 Kudos
1 Reply
Patrick_K_Intel1
Employee
80 Views

Thanx for posting to our site.

It looks like you indeed found a bug, a quick test reproduced it. Handing it off to our engineering team. Will keep you posted on progress.

thanx,

Patrick