Ethernet Products
Determine ramifications of Intel® Ethernet products and technologies
4986 Discussions

Intel(R) Wi-Fi 6E AX210 160Mhz - No Wifi networks found

Donatelllo
Beginner
821 Views

I have a brand new Gigabyte B650M AX Elite motherboard with the titled wifi controller on board.  It was working fine for about a day or so then out of the blue the wifi will not detect any networks.

 

I have rebooted routers, updated to the latest drivers (version 22.240.0.6) and done all the usual tricks with the netsh command.  I have uninstalled drivers and reinstalled and tried roll backs. Wifi is on and the 'aeroplane' is not active. Other devices can find the networks on the router but this computers wifi cannot see a thing! I have done network resets and read everything I could find on this issue but to no avail. 

 

There seems to be a lot of people having this issue and no solutions being provided.

 

So like the many before me that have had this exact same issue, what do you need me to do for you to assist me in fixing this issue?

 

I await your response.

 

Oh below is a bit of data from the event log that shows an error that keeps popping up against the wifi:

Log Name: Microsoft-Windows-Kernel-PnP/Configuration
Source: Microsoft-Windows-Kernel-PnP
Date: 30/08/2023 8:58:29 PM
Event ID: 411
Task Category: None
Level: Error
Keywords:
User: SYSTEM
Computer: MyComp
Description:
Device PCI\VEN_8086&DEV_2725&SUBSYS_00248086&REV_1A\6&3d772e0&0&00580011 had a problem starting.

Driver Name: oem44.inf
Class Guid: {4d36e972-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Service: Netwtw12
Lower Filters:
Upper Filters: vwifibus
Problem: 0x15
Problem Status: 0x0
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-PnP" Guid="{9c205a39-1250-487d-abd7-e831c6290539}" />
<EventID>411</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x4000000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2023-08-30T10:58:29.7681563Z" />
<EventRecordID>723</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="7108" />
<Channel>Microsoft-Windows-Kernel-PnP/Configuration</Channel>
<Computer>MyComp</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="DeviceInstanceId">PCI\VEN_8086&amp;DEV_2725&amp;SUBSYS_00248086&amp;REV_1A\6&amp;3d772e0&amp;0&amp;00580011</Data>
<Data Name="DriverName">oem44.inf</Data>
<Data Name="ClassGuid">{4d36e972-e325-11ce-bfc1-08002be10318}</Data>
<Data Name="ServiceName">Netwtw12</Data>
<Data Name="LowerFilters">
</Data>
<Data Name="UpperFilters">vwifibus</Data>
<Data Name="Problem">0x15</Data>
<Data Name="Status">0x0</Data>
</EventData>
</Event>

0 Kudos
3 Replies
Donatelllo
Beginner
788 Views

Any chance of a dev taking an interest in this?

0 Kudos
Donatelllo
Beginner
761 Views

Any chance of ANYONE??? taking an interest in this or am I just wasting my time on the Intel forums?

0 Kudos
Donatelllo
Beginner
757 Views

Apologies.  This thread was posted in the wrong area of the forum.  I have corrected the mistake.  This thread can be either deleted or closed.  Sorry.

0 Kudos
Reply