Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Gassd
Beginner
1,686 Views

Internet not working proprerly.

Hello guy in those days i got 30 megabyte connection from my provider. And it works good on all my pc's with the same cable. the other devaices dont have a intel network driver and it works perfectly. any fix ?... My Motherboard is ASROCK H97M Pro . I've tried everything . I Don't know how to fix it im using Intel(R) Ethernet Connection (2) I218-V.

https://gyazo.com/f0ce19c4bacee4c7533492943380d51d Gyazo - f0ce19c4bacee4c7533492943380d51d.png

http://www.speedtest.net/my-result/6238310129 Speedtest.net by Ookla - My Results

0 Kudos
14 Replies
idata
Community Manager
82 Views

Hi Gas_92,

 

 

Thank you for the post. Just to double check if you have install the latest driver of I218-V, as this is an onboard NIC, it is recommended you contact Asrock for customized driver for the onboard NIC on their system.

 

 

rgds,

 

wb

 

Gassd
Beginner
82 Views

Yes i have the last driver installed.. and i contacted asrock. but they say its a intel problem.

Gassd
Beginner
82 Views

https://gyazo.com/98d89cb1e9f450734a1a83f24483da12 Gyazo - 98d89cb1e9f450734a1a83f24483da12.png

Its stuck at 10mega .

idata
Community Manager
82 Views

HI Gas_92,

 

 

Thank you for the update. You may try using the driver on our website however this is generic version we do not guarantee 100% compatibility

 

https://downloadcenter.intel.com/product/71305/Intel-Ethernet-Connection-I218-V

 

 

I understand this is Intel ethernet controller. It is still recommended to contact Asrock for the driver, as OEM onboard NIC is best support by the board vendor http://www.intel.com/content/www/us/en/support/network-and-i-o/ethernet-products/000006628.html?wapk...

 

 

What is the router you used for the internet connection? You may also try check on the advance property of the NIC for some setting configuration:

 

http://www.intel.com/content/www/us/en/support/network-and-i-o/ethernet-products/000005593.html

 

 

Thanks,

 

wb

 

 

 

Gassd
Beginner
82 Views

i Checked if the problem was the cable and the cable works very good on my other devices, anyhow i tried the driver and they don't work. And the router that i use is Alice voip plus 2.

Tried the solutions that you said. But it wont work.

i Noticed the loss of the panel "advanced".

https://gyazo.com/b5a15acf72119dc89e91601feb401033 Gyazo - b5a15acf72119dc89e91601feb401033.png

https://gyazo.com/5ad4137c5348e15c85ea76bb33e44905 Gyazo - 5ad4137c5348e15c85ea76bb33e44905.png

https://gyazo.com/b3c945b67cb549499d8add812bac2f05 Gyazo - b3c945b67cb549499d8add812bac2f05.png

and it says my driver is the last version. https://gyazo.com/bdbcc06d9768aabac354175d8ab2dfd0 Gyazo - bdbcc06d9768aabac354175d8ab2dfd0.png

i tried to install the one u says and it shows me :

that i cant install it and i have to unistall the version i got. But when i go to unistall it and install this one it won't work either. For be more precise it says that my driver version don't allow updates ..

https://gyazo.com/acb067f765c819ea1f2d74ebb7abab01 Gyazo - acb067f765c819ea1f2d74ebb7abab01.png

idata
Community Manager
82 Views

Hi Gas_92,

 

 

Thank you for the update. The advanced tab is not available might due to it is onboard NIC as not all feature are available for onboard NIC.

 

Have you tried using other router to test? (in case there is a chance)

 

 

I would recommend you to contact Asrock the board vendor to check on the hardware part of the onboard NIC also.

 

 

Thanks,

 

wb

 

Gassd
Beginner
82 Views

just tried nothing has changed.

idata
Community Manager
82 Views

Hi Gas_92,

 

 

Thank you for the update. Are you saying that you tried using other router to test and getting the same result? Have you contact the board vendor to check on the hardware.

 

 

Thanks,

 

wb

 

Gassd
Beginner
82 Views

yes i did but i noticed that many others got the same problem. and never solved it apart buy a new network card. so im hopeless. right?

idata
Community Manager
82 Views

Hi Gas_92,

 

 

It is best to contact the board vendor to check, have you talked to Asrock* support and what are the advise.

 

 

Thanks,

 

wb

 

Gassd
Beginner
82 Views

I've done everything no solutions..

idata
Community Manager
82 Views

HI Gas_92,

 

 

There are many factors that affect the internet connection. Have you check with the ISP as well? I understand you mentioned that there are other devices works perfectly, are you saying the other devices (e.g .other computer or laptop) running at 30 Mbps?

 

 

Thanks,

 

wb

 

Gassd
Beginner
82 Views

Just got a new Network card and it works fine. Thanks for your help anyway

idata
Community Manager
82 Views

HI Gas_92,

 

 

Thanks for the update and glad to know the new network card works for you. Any other inquiries?

 

 

Thanks,

 

wb

 

Reply