Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Thibaud
Beginner
168 Views

Issue with igb driver

Hello,

I am using a I210 component on a custom system running Centos 7.8.2003 (3.10.0-1127.8.2.el7.x86_64). I have install igb driver and I got the following message at boot :

[ 2.244985] igb 0000:02:00.0: The NVM Checksum Is Not Valid
[ 2.295118] igb: probe of 0000:02:00.0 failed with error -5

Command "lspci -v" shows :

02:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation I210 Gigabit Network Connection (rev 03)
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 17
Memory at df100000 (32-bit, non-prefetchable) [size=1M]
I/O ports at d000 [size=32]
Memory at df200000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Expansion ROM at df000000 [disabled] [size=1M]
Capabilities: [40] Power Management version 3
Capabilities: [50] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable+ 64bit+
Capabilities: [70] MSI-X: Enable- Count=5 Masked-
Capabilities: [a0] Express Endpoint, MSI 00
Capabilities: [100] Advanced Error Reporting
Capabilities: [140] Device Serial Number 00-1e-d0-ff-ff-0b-05-07
Capabilities: [1a0] Transaction Processing Hints
Kernel modules: igb

whereas other interface have the following line "Kernel driver in use: e1000e" 

 

The component is not loaded and the network interface is not available.

When I remove and reload the module it works (rmmod igb; modprobe igb; ifup <ifname>) and I got "Kernel driver in use: igb"

I have try the following version of the driver :

- 5.3.5.39

- 5.3.5.42

- 5.3.6

Could you please tell me what to do to correctly load the driver at boot ?

Thank you

 

0 Kudos
0 Replies
Reply