Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
DBrow22
Novice
1,604 Views

New Rel (16.3) Drivers for 82579LM do not work under WinPE V2.0

New Rel (16.3) Drivers for 82579LM do not work under WinPE V2.0. (WinPE2 uses the Vista32 drivers).

 

This is the driver ver 05/04/2011,11.12.36.0 which fails.

 

Current driver 12/21/2010,11.8.84.0 is fine.

New driver adds the following lines into the .inf file which are not present in the working driver. 11.12.36.0

 

; ReduceSpeedOnPowerDown

 

HKR,Ndi\Params\ReduceSpeedOnPowerDown, ParamDesc, 0, %ReduceSpeedOnPowerDown%

 

HKR,Ndi\Params\ReduceSpeedOnPowerDown, Type, 0, "enum"

 

HKR,Ndi\Params\ReduceSpeedOnPowerDown, Default, 0, "1"

 

HKR,Ndi\Params\ReduceSpeedOnPowerDown\Enum, "1", 0, %Enabled%

 

HKR,Ndi\Params\ReduceSpeedOnPowerDown\Enum, "0",

And the entries below differ as well.

 

Working: 11.8.84.0

 

; EEE

 

[EEE.reg]

 

HKR, Ndi\Params\EEELinkAdvertisement, ParamDesc, 0, %EEELinkAdvertisement%

 

HKR, Ndi\Params\EEELinkAdvertisement, type, 0, "enum"

 

HKR, Ndi\Params\EEELinkAdvertisement, default, 0, "1"

 

HKR, Ndi\Params\EEELinkAdvertisement\Enum, "0", 0, %Disabled%

 

HKR, Ndi\Params\EEELinkAdvertisement\Enum, "1", 0, %Enabled%

Not Working: 11.12.36.0

 

; EEE

 

[EEE.reg]

 

HKR, Ndi\Params\EEELinkAdvertisement, ParamDesc, 0, %EEELinkAdvertisement%

 

HKR, Ndi\Params\EEELinkAdvertisement, type, 0, "enum"

 

HKR, Ndi\Params\EEELinkAdvertisement, default, 0, "1"

 

HKR, Ndi\Params\EEELinkAdvertisement\Enum, "0", 0, %Off%

 

HKR, Ndi\Params\EEELinkAdvertisement\Enum, "1", 0, %EEE_Enabled_AWAKE%

 

0 Kudos
7 Replies
idata
Community Manager
116 Views

I got the same problem. I have searched the .inf files for 'VEN_8086&DEV_1502' and found it in e1c6032.inf (Vista 32bit) file in the NDIS61 folder. I have tried with release 16.3 and release 16.2. None of them are working.

You write that the following version is working:

Current driver 12/21/2010,11.8.84.0 is fine.

But what release is that?

Regards,

Faxe

DBrow22
Novice
116 Views

ProSet Rel 16.0

DBrow22
Novice
116 Views

If you do a drvload under WinPE with 16.0 it works fine and network connectivity is fine.

Try the same thing with 16.3 and it refuses to connect to any network resources.

16.3:

 

=====================================================

 

F:\DRIVERS\DQ67OW_11_12_36_0>drvload e1c6032.inf

 

DrvLoad: Successfully loaded e1c6032.inf.

F:\DRIVERS\DQ67OW_11_12_36_0>netuse

 

System error 53 has occurred.

 

The network path was not found.

The system cannot find the drive specified.

 

The system cannot find the drive specified.

 

The system cannot find the drive specified.

 

New connections will be remembered.

There are no entries in the list.

F:\DRIVERS\DQ67OW_11_12_36_0>

 

=====================================================

 

Driver 16.3 Does not Connect.

16.0:

 

=====================================================

 

F:\DQ67OW_11_8_84_0>drvload e1c6032.inf

 

DrvLoad: Successfully loaded e1c6032.inf.

 

F:\DQ67OW_11_8_84_0>netuse

The command completed successfully.

 

New connections will be remembered.

Status Local Remote Network

-------------------------------------------------------------------------------

 

OK N: \\wim_img\test\winpe Microsoft Windows Network

 

The command completed successfully.

n:\Install>

 

=====================================================

 

Driver 16.0 Connects with No Problems.
Mark_H_Intel
Employee
116 Views

Thanks for posting the information. We are investigating the issue.

For anyone who wants to get a copy of release version 16.0 because of the Windows PE issue go to:

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?lang=eng&DwnldID=19954 http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?lang=eng&DwnldID=19954

Mark H

Edit: You can ignore the operating system and adapter list when you follow the link for release version 16.0. The drivers for all versions of Windows are inside the packages and include support for your network connections.

Message was edited by: Mark H @ Intel to add the note about ignoring the OS and adapter list.

Message was edited by: Mark H @ Intel on 7/26 to update the download link.

DBrow22
Novice
116 Views

Hi Mark,

Also raised as Quad Case 632700.

Cheers - Dave.B

idata
Community Manager
116 Views

I cannot find 16.0 driver set. all of the links I find ot download this shows an invalid page. we also have the same issue, 8200 Elite with the 82579lm NIC. I ahve tried all kinds of drivers, none seem to work.

Mark_H_Intel
Employee
116 Views

Here is another link for version 16.0 that works as of 7/26:

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?lang=eng&DwnldID=19954 http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?lang=eng&DwnldID=19954

I hope this helps those who are looking for the old drivers.

Mark H

Reply