Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
idata
Community Manager
885 Views

Unable to receive packets at VF in VM

Hi,

I have two Niantic (82599) ports (eth1, eth4) in a Romley board. The ports are connected with an Ixia traffic generator through fiber cable.

Following the /community/wired/blog/2011/08/31/using-sr-iov-with-intel-ethernet-and-red-hat-enterprise-linux technical brief, I created one Virtual Function (VF) for each Niantic port. Both VFs were assigned to the VM.

Inside VM, both VFs (eth1, eth2) were up and running.

eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 4A:48:46:DB:F4:B7 inet6 addr: fe80::4848:46ff:fedb:f4b7/64 Scope:Link UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)

eth2 Link encap:Ethernet HWaddr DE:4C:D3:32:2D:9E inet6 addr: fe80::dc4c:d3ff:fe32:2d9e/64 Scope:Link UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)

[root@vm-fedora14 ~]# ethtool -i eth1

driver: ixgbevf

version: 2.6.2-NAPI

firmware-version: N/A

bus-info: 0000:00:07.0

supports-statistics: yes

supports-test: yes

supports-eeprom-access: no

supports-register-dump: yes

[root@vm-fedora14 ~]# ethtool -i eth2

driver: ixgbevf

version: 2.6.2-NAPI

firmware-version: N/A

bus-info: 0000:00:08.0

supports-statistics: yes

supports-test: yes

supports-eeprom-access: no

supports-register-dump: yes

Then I configured the IP addresses for them: 192.1.1.1 and 192.2.1.1.

Finally I sent the traffic from Ixia to 192.1.1.1 and 192.2.1.1. But no packets reached the VFs. On the other hand, "tcpdump" showed that the PFs in Dom0 were receiving the packets.

Did I miss any thing?

Thanks.

0 Kudos
0 Replies
Reply