Ethernet Products
Intel® Ethernet products and technologies
Announcements
Welcome to the Intel Community. If you get an answer you like, please mark it as an Accepted Solution to help others. Thank you!
3699 Discussions

VLAN strip - monitor mode - revisited... on windows 7 and I340-T4

idata
Community Manager
949 Views

Hi,

Wireshark does not display VLAN tags on my Windows 7 - 64 bit Dell box with a I340-T4 NIC running 11.11.44.0 drivers.

 

I have added "MonitorMode" = "2" to the registry and rebooted. But vlan tags still do not show up in wireshark.

 

 

On the same box I have a loaner Broadcom NIC with "PreserveVlanInfoInRxPacket" = "1" in registry, on this one it works!

I span one source port (trunk) on a Cisco switch to both (destination ports) the intel and the broadcom NIC so i'am 100% sure input is correct.

 

Have anyone got "MonitorMode" working on Winodws7 / I340-T4?

 

Niklas
0 Kudos
1 Reply
idata
Community Manager
112 Views

I have exactly the same problem.

Using a Intel® PRO/1000 GT under Windows XP with the registry setting from http://www.intel.com/support/network/sb/cs-005897.htm http://www.intel.com/support/network/sb/cs-005897.htm works.

Under Windows 7 64 I cannot manage to make it work.

I also found this one: /message/127879# 127879 http://communities.intel.com/message/127879# 127879 to set the MonitorMode to 2, which I will try now. But it is not really documented somewhere.

So if you could solve the problem, please let me know!

Bye

Markus

Reply