Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
924 Views

What to do for i354 link to come up? It is not coming up whereas i350 link is ok as well as i210 link is ok.

Hi,

I am observing a strange issue with i354 when auto-negotiation is turned off.

The device I have has 6 ethernet ports. Port 1 and 2 are based on i210 and port

3 to 6 are based on i354 (connected thru an external PHY). The CPU is Atom

Rangeley (4 core).

I have connected ports 3 and 4 back to back with an external cable. When the

link is forced to 100M/Full duplex with auto-negotiation off on both the ports,

the link does not come up.

Whereas the link comes up fine when eth3 (i354) and eth1 (i210) are connected

back to back and forced to 100M/Full duplex with auto-negotiation off.

This issue is seen with linux kernel (ubuntu 14.04).

Is this a known issue ?

Following are logs when running the test using ethtool from linux

admin@Ananda-Desk:~$ lspci | grep Ethernet

00:14.0 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Connection I354 (rev

03) - eth2

00:14.1 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Connection I354 (rev

03) - eth3

00:14.2 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Connection I354 (rev

03) - eth4

00:14.3 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Connection I354 (rev

03) - eth5

01:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation I210 Gigabit Network Connection

(rev 03) - eth0

02:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation I210 Gigabit Network Connection

(rev 03) - eth1

admin@Ananda-Desk:~$ ethtool -i eth3

driver: igb

version: 5.2.13-k

firmware-version: 0.0.0

bus-info: 0000:00:14.1

supports-statistics: yes

supports-test: yes

supports-eeprom-access: yes

supports-register-dump: yes

supports-priv-flags: no

[Force 100M/Full on eth3]

admin@Ananda-Desk:~$ sudo ethtool -s eth3 autoneg off duplex full speed 100

admin@Ananda-Desk:~$ ethtool eth3

Settings for eth3:

Supported ports: [ TP ]

Supported link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full

100baseT/Half 100baseT/Full

1000baseT/Full

Supported pause frame use: Symmetric

<span style...

0 Kudos
4 Replies
Highlighted
Super User
21 Views

Are the two of you related?

Stay with only one thread.

Doc

0 Kudos
Highlighted
21 Views

Thank you very much.

Yes you are correct.

Both are related.

Can I please request for guidance on this issue please

Thank you very much

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
21 Views

HI Mjay,

 

 

Thank you for the confirmation. Can you clarify below information?

 

 

1) What is the brand and model of the system where the I210 is embedded on?

 

2) What is this i354 connected thru external PHY? Is this a separate standalone quad port NIC? Please provide the link about this device.

 

3) As mentioned by you this issue is seen with linux kernel (ubuntu 14.04), did you encounter the same issue if using other OS?

 

 

 

Regards,

 

Sharon T
0 Kudos
Highlighted
Community Manager
21 Views

Hi Mjay,

 

 

Please feel free to provide the information requested.

 

 

Thanks,

 

Sharon T
0 Kudos