Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
MLIU4
Beginner
1,772 Views

X557-AT No MDC/MDIO Signal

Hi,

Problem: No MDC/MDIO signal

10G BASE –T PHY: Intel, X557-AT

Flash Image:

1. BDXDE_KR_BACKPLANE_LED_LO_NO_MNG_1.13v02_800006D1.bin

2. BDXDE_10GBASET_NO_MNG_1.13v02_800006B7.bin

===========Eth Info==================

root@genericx86-64:/dni# ethtool -i eth1

driver: ixgbe

version: 5.0.0-k

firmware-version: 0x800006a8

expansion-rom-version:

bus-info: 0000:04:00.0

supports-statistics: yes

supports-test: yes

supports-eeprom-access: yes

supports-register-dump: yes

supports-priv-flags: yes

===========Eth Info End==================

04:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Connection X552 10 GbE Backplane

04:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Connection X552 10 GbE Backplane

Description:

We try to do MDI single r/w through MSCA(0x0000425c) and MSRWD(0x00004260).

The rule and steps is shown below

04:00.0 [Base address] + [offset] [32 bits] [value]

devmem 0x383fff400000+0x0000425c 32 0x501dc501 //Address cycle PHYAD = 0x00

devmem 0x383fff400000+0x00004260 32 0x00002001 //Test Mode 1

devmem 0x383fff400000+0x0000425c 32 0x541dc501 //Write operation

Is it correct?

We also try to use the tool of "lanconf64e" doing IEEE Tests, but we still cannot got MDC/MDIO signal.

Then, we upgrade flash to BDXDE_10GBASET_NO_MNG_1.13v02_800006B7.bin.

However, the situation is the same.

Another question is when we use BDXDE_10GBASET_NO_MNG_1.13v02_800006B7.bin, the eth cannot link up.

If we change the image to XXX_BACKPLANE..., it can link up in 1G. But, 10G doesn't work...

Why we can't get MDC/MDIO signal?

In backplane mode, why X557 only link up in 1G?

Could you give us some suggestions?

Thanks

0 Kudos
4 Replies
MLIU4
Beginner
151 Views

CPU is "Intel, Broadwell-DE SoC, 4Core/8T"

Intel, Broadwell-DE SoC, 4Core/8T

idata
Community Manager
151 Views

Hello, mike.liu.

 

 

Thank you very much for taking the time to reach the Intel® Communities Team.

 

 

I will move your thread to the correct department so shortly you will receive further assistance for this issue you are facing.

 

 

Thank you for your patience.

 

 

 

Antony S.
idata
Community Manager
151 Views

Hi Mike.liu,

 

 

Thank you for the inquiry. As this is an embedded components inquiry, please post your inquiry at our embedded support at https://embedded.communities.intel.com/community/en. They will better assist you from there.

 

 

Thanks,

 

Sharon T
MLIU4
Beginner
151 Views

Reply