Ethernet Products
Determine ramifications of Intel® Ethernet products and technologies
4986 Discussions

i40e Device not receiving packets with certain VLAN

SantoshSingh
Beginner
693 Views

Hi,

 

We are using the following Ethernet NIC in pour server - 

d8:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Controller X710 for 10GbE SFP+ (rev 02)

d8:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Controller X710 for 10GbE SFP+ (rev 02)

d8:00.2 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Controller X710 for 10GbE SFP+ (rev 02)

d8:00.3 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Controller X710 for 10GbE SFP+ (rev 02)

 

This issue we are facing is, for certain VLAN IDs the NIC is not forwarding the packets to the right interface, in fact its not being accepted by the NIC.

 

Using the "ethtool" we are able to verify that the packets are reaching the NIC and the below stats confirm that.

 

port.rx_unicast: 69971989. >>>> This counter gets incremented.

 

But the following counter is NOT being incremented - 

rx_packets: 80120521 >>>>>> This counter does NOT gets incremented.

 

Note that we are seeing this issue with the latest driver upgrade and are unable to find out where the packets are getting dropped.

Can someone help with debugging this further?

 

Thanks,

Santosh

0 Kudos
3 Replies
B_Y
Employee
672 Views

Hi @SantoshSingh,


Thank you for posting in Intel Ethernet Communities.

We also wish to gather some information below for further checking:

1) The model of your server and OS build

2) Did you encounter this issue previously or this is the first time?

3) Do the NIC or network adapter shown any error / unusual symbol?

4) We need your help to gather the System Support Utility logs, steps as following: 

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000008563/ethernet-products.html


We'll be waiting for your response.


Best regards,

BY_Intel

Intel Customer Support



0 Kudos
B_Y
Employee
619 Views

Hi @SantoshSingh,


I hope this message finds you well. I am just sending a follow up if you have any questions from the previous post. If so, please let us know. Thank you.


Best regards,

BY_Intel

Intel Customer Support


0 Kudos
B_Y
Employee
591 Views

Hi @SantoshSingh,

 

Please be informed that we will now close this request since we haven't received any response from our previous follow ups.

Regarding your inquiry, we advise you to contact our developer at embedded communities. You can ask more detailed questions using that community's post, which will help.

Embedded Connectivity Forum:
https://community.intel.com/t5/Embedded-Connectivity/bd-p/embedded-networking-connectivity

 

Just feel free to post a new question if you may have any other inquiry in the future as this thread will no longer be monitored.

 

Best regards,

BY_Intel

Intel Customer Support

0 Kudos
Reply