Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
YAham
Novice
2,018 Views

igb: probe failed with error -2; Intel I354 Ethernet connection with Marvell 88E1512 external PHY

Hi,

We are using Avoton platform in which four Intel Ethernet connections I354 will be present. We using Marvell 88E1512 as external PHY device. We installed windows igb drivers, prowinx64 and Ethernet got working in windows. But if we boot to linux means, we are not able to find any Ethernet connections. If we run command "lshw -class network", it shows as below message (which four controllers are unclaimed.)

*-network:0 UNCLAIMED

description: Ethernet controller

product: Ethernet Connection I354

vendor: Intel Corporation

physical id: 14

bus info: pci@0000:00:14.0

version: 03

width: 64 bits

clock: 33MHz

capabilities: pm msi msix pciexpress cap_list

configuration: latency=0

resources: memory:dff60000-dff7ffff ioport:e0c0(size=32) memory:dffec000-dffeffff

*-network:1 UNCLAIMED

description: Ethernet controller

product: Ethernet Connection I354

vendor: Intel Corporation

physical id: 14.1

bus info: pci@0000:00:14.1

version: 03

width: 64 bits

clock: 33MHz

capabilities: pm msi msix pciexpress cap_list

configuration: latency=0

resources: memory:dff40000-dff5ffff ioport:e0a0(size=32) memory:dffe8000-dffebfff

*-network:2 UNCLAIMED

description: Ethernet controller

product: Ethernet Connection I354

vendor: Intel Corporation

physical id: 14.2

bus info: pci@0000:00:14.2

version: 03

width: 64 bits

clock: 33MHz

capabilities: pm msi msix pciexpress cap_list

configuration: latency=0

resources: memory:dff20000-dff3ffff ioport:e080(size=32) memory:dffe4000-dffe7fff

*-network:3 UNCLAIMED

description: Ethernet controller

product: Ethernet Connection I354

vendor: Intel Corporation

physical id: 14.3

bus info: pci@0000:00:14.3

version: 03

width: 64 bits

clock: 33MHz

capabilities: pm msi msix pciexpress cap_list

configuration: latency=0

resources: memory:dff00000-dff1ffff ioport:e060(size=32) memory:dffe0000-dffe3fff

And when we try to print "dmesg" command, we are getting related to igb drivers as following lines.

.......

.......

[ 1.940641] igb: Intel(R) Gigabit Ethernet Network Driver - version 5.2.13-k

[ 1.940646] igb: Copyright (c) 2007-2014 Intel Corporation.

.......

.......

[ 1.971096] igb: probe of 0000:00:14.0 failed with error -2

[ 1.971398] igb: probe of 0000:00:14.1 failed with error -2

[ 1.971690] igb: probe of 0000:00:14.2 failed with error -2

[ 1.971982] igb: probe of 0000:00:14.3 failed with error -2

....

....

We tried installing igb Standard drivers from Intel for but having same behaviour.

Your help on this will be appreciated.

Thanks and Regards,

Younus Ahamad S

Tags (1)
5 Replies
st4
New Contributor III
431 Views

Hi YounusAhamadShaik,

Thank you for the post. Just to double check if you are using the Supermicros system? Can you check w/ them for customized Linux driver.

rgds,

wb

YAham
Novice
431 Views

Hi Wb,

Thanks for your reply. Please find the configuration we used as below.

SOC : Avoton (Intel Atom C2750 or C2550)

Processor : Edisonville

Memory : 4GB (8 No of 512Mx8) or 8GB (8 No of 1Gx8) on board

SGMII : Two 2.5G direct from SOC

PCIe : Three x4 PCIe ports

SATA : One port, 6Gbps direct from SOC to SATA NAND FLASH

USB : Three USB 2.0 ports

Expansion : M.2 SSD on One PCIe x4 port

As this is not Supermicros system, we are using MicroServer. Please find the datasheet for this system in below link.

 

http://www.intel.com/content/www/us/en/processors/atom/atom-c2000-microserver-datasheet.html?wapkw=c... Intel® Atom™ Processor C2000 Microserver Product Family Datasheet

 

Your help would be very much appreciated on this. Do you think, we need to use customized Linux driver for this? Because we are using below latest Intel standard driver.

 

https://downloadcenter.intel.com/download/13663/Network-Adapter-Driver-for-82575-6-82580-I350-and-I2... Download Network Adapter Driver for 82575/6, 82580, I350, and I210/211-Based Gigabit Network Connections for Linux*

 

Thanks and Regards,

Younus Ahamad S

 

YAham
Novice
431 Views

With proper uninstalling inbuilt igb drivers from Linux and again installing igb drivers (provided link in previous reply), we were able to get the ethernet ports working fine. But if we reboot the system, we are not able to see the Ethernet controller working. But on Linux version 12, we are able to make ethernet working without any issues. I suspect due to inbuilt kernel drivers might be problem for this.

Could anyone please provide some solution for this???

Thanks and Regards,

Younus Ahamad S

st4
New Contributor III
431 Views

Hi YounusAhamadShaik,

Thank you for the additional info provided. Please check to obtain customized Linux driver.

rgds,

wb

YAham
Novice
431 Views

Hi,

After installing drivers and restarting Linux (version 14.04 Ubuntu) drivers gone away. So by running command rmmod igb; modprobe igb, again able to retain igb drivers working fine. Could you provide any input on this strange behaviour?

Thanks and regards,

Younus Ahamad Shaik

Reply