Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Altera_Forum
Honored Contributor I
778 Views

Issue with transmitting data using cyclone 3 development board

Hi All, 

 

I am using a cyclone 3 development board , where i have my own Ethernet MAC in the design. 

I have programmed the corresponding Marvell PHY Registers and i am able to receive the  

packets. But I am unable to transmit any packets. I am trying to use the Packet generator  

available in the Marvel Phy to see if the Phy is capable of transmitting. BUT i do not see any 

transmit activity. Below is the sequence followed to program PHY registers to enable transmit activity. Please  

let me know what could be the issue. I made sure that there are no timing issues related to the TX_CLK. 

I do not see any activity on the LED_TX which i set to blink on rx/tx activity. 

 

Register = 0; Value = 0x140; //Control Register Register = 0; Value = 0x8140; //Control Register 

Register = 20; Value = 0xce3; //Extended PHY specific control Register 

Register = 0; Value = 0x8140; //Control Register 

Register = 0; Value = 0x1140; //Control Register 

Register = 0; Value = 0x9140; //Control Register 

Register = 16; Value = 0x78; // MDIO CROSS OVER + DISABLE 125CLK 

Register = 0; Value = 0x9140; //Control Register 

Register = 4; Value = 0x1e1; //Auto negotiation Advertisement 

Register = 0; Value = 0x9140; //Control Register 

Register = 9; Value = 0x1200; //1000BASET-Control Register 

Register = 0; Value = 0x9140; //Control Register 

Register = 18; Value = 0xffff; //Interrupt Enable Register 

Register = 0; Value = 0x9140; //Control Register 

Register = 24; Value = 0x1041; //LED CONTROL REGISTER 

Register = 0; Value = 0x9140; //Control Register 

Register = 0x6c; Value = 0x848b; //Extended Phy Specific Status Register 

Register = 0x0; Value = 0x9140; //Control Register 

Register = 29; Value = 0x12; //Extended Register 

Register = 30; Value = 0x20; // Packet Generator enable Reg 30 page 18 

 

 

Please let me know what could be going wrong with the transmit activity. 

 

Thanks, 

Deepali
0 Kudos
0 Replies
Reply