Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
214 Views

Stratix 10 FPGA programming not happening in Intel® Stratix® 10 DX FPGA Development Kit

Hi All,

I want to program Stratix 10 FPGA in Intel® Stratix® 10 DX FPGA Development Kit. Following are some settings I have given in QSF file as per the board guideline ( https://www.intel.com/content/www/us/en/programmable/documentation/cko1566842257868.html#ysj15676118... ).

#####################CONFIGURATION##########################
set_global_assignment -name STRATIXV_CONFIGURATION_SCHEME "AVST X8"
set_global_assignment -name MINIMUM_SEU_INTERVAL 10000
set_global_assignment -name ACTIVE_SERIAL_CLOCK AS_FREQ_115MHZ_IOSC

####################POWER MANAGER###########################
set_global_assignment -name USE_CONF_DONE SDM_IO16
set_global_assignment -name USE_CVP_CONFDONE SDM_IO5
set_global_assignment -name VID_OPERATION_MODE "PMBUS MASTER"
set_global_assignment -name USE_PWRMGT_SCL SDM_IO0
set_global_assignment -name USE_PWRMGT_SDA SDM_IO12
set_global_assignment -name PWRMGT_BUS_SPEED_MODE "100 KHZ"
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE_TYPE OTHER
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE0_ADDRESS 60
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE1_ADDRESS 00
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE2_ADDRESS 00
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE3_ADDRESS 00
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE4_ADDRESS 00
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE5_ADDRESS 00
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE6_ADDRESS 00
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE7_ADDRESS 00
set_global_assignment -name PWRMGT_VOLTAGE_OUTPUT_FORMAT "DIRECT FORMAT"
set_global_assignment -name PWRMGT_DIRECT_FORMAT_COEFFICIENT_M 1
set_global_assignment -name PWRMGT_DIRECT_FORMAT_COEFFICIENT_R 3
set_global_assignment -name PWRMGT_TRANSLATED_VOLTAGE_VALUE_UNIT VOLTS
set_global_assignment -name PWRMGT_PAGE_COMMAND_ENABLE OFF

I changed 'Hardware Frequency' to 16000000 Hz and programmed. The programmed window showed programming successful. Then I did power cycle. But program_done LED is not glowing.

 

But when I created an example design for PCIe, programming is happening. Then I copied QSF of that project into my custom project. Still, the FPGA program_done LED is not glowing. Following is the concerned settings in example design QSF file.

set_global_assignment -name USE_PWRMGT_SCL SDM_IO0
set_global_assignment -name USE_PWRMGT_SDA SDM_IO12
set_global_assignment -name VID_OPERATION_MODE "PMBUS MASTER"
set_global_assignment -name PWRMGT_BUS_SPEED_MODE "400 KHZ"
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE_TYPE OTHER
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE0_ADDRESS 60
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE1_ADDRESS 00
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE2_ADDRESS 00
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE3_ADDRESS 00
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE4_ADDRESS 00
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE5_ADDRESS 00
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE6_ADDRESS 00
set_global_assignment -name PWRMGT_SLAVE_DEVICE7_ADDRESS 00
set_global_assignment -name PWRMGT_PAGE_COMMAND_ENABLE OFF
set_global_assignment -name PWRMGT_VOLTAGE_OUTPUT_FORMAT "DIRECT FORMAT"
set_global_assignment -name PWRMGT_TRANSLATED_VOLTAGE_VALUE_UNIT VOLTS
set_global_assignment -name STRATIXV_CONFIGURATION_SCHEME "AVST X8"
set_global_assignment -name MINIMUM_SEU_INTERVAL 10000
set_global_assignment -name USE_CONF_DONE SDM_IO16
set_global_assignment -name ACTIVE_SERIAL_CLOCK AS_FREQ_115MHZ_IOSC
set_global_assignment -name ERROR_CHECK_FREQUENCY_DIVISOR 1
set_global_assignment -name PWRMGT_DIRECT_FORMAT_COEFFICIENT_M 1
set_global_assignment -name PWRMGT_DIRECT_FORMAT_COEFFICIENT_R 3

Can anyone help out as I have been working on this issue for the last 4 days.

Thanks in advance...

0 Kudos
3 Replies
YuanLi_S_Intel
Employee
201 Views

By right if configuration is successful. The design should be programmed into it. Can i check the following with you?


1) What is the bitstream used to program the FPGA?

2) Is your output pointing correctly to the LED on the board?


198 Views

Hi @YuanLi_S_Intel ,

1) am using POF to program the FPGA through AVSTx8 interface

2) set_global_assignment -name USE_CONF_DONE SDM_IO16 is pointing to the fpga_config_done LED on board.

 

Thanks

YuanLi_S_Intel
Employee
187 Views

Oh, the LED you meant is actually the LED connecting to CONF_DONE. This means that configuration is not successful. Do you have any error message? Can share me the error message obtained from Quartus Programmer?


Reply