Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Altera_Forum
Honored Contributor I
1,146 Views

uClinux and StratixIII DSP kit with TSE Marvell 88E1111

Hello, 

 

have you somebody uClinux running on StratixIII DSP kit with TSE Marvell 88E1111 ethernet chip ?  

 

Everything looks ok, but don´t work ... 

When i use the  

/>ifconfig eth0 hw ether 00:07:ed:ff:4a:d7 

/>ifconfig eth0 192.168.1.234 

/>ifconfig eth0 up 

/>route add default gw 192.168.1.254 

linux report - Trying 10/HALF - in this moment i don`t know what it does ? 

After this i try ping to ip of my pc, it finish by request timeout (and tx led on board don`t blink).  

 

I think, that the problem is in uClinux ethernet driver, because examples of webserver (on uC-OSII) work fine and simple socket server too. 

 

Could you help me ? 

 

Thank you very much. 

 

Jan Naceradsky, Czech Reublic
0 Kudos
4 Replies
Altera_Forum
Honored Contributor I
53 Views

TRY 10/HALF, does it mean 10mb half duplex? 

I remember you can modify the network mode in the driver file, 

the directory may be .../linux.2.6.x/drivers/net/dm9ks.c 

 

I don't know whether I am right, coz I am new to it,too. Good luck.
Altera_Forum
Honored Contributor I
53 Views

I suppose that TRY 10/HALF mean 10mb half duplex, but it doesn¨t connect eth0, because ping is unsuccesfull. 

I am not sure, what could i modify in driver file - for marvell 88e1111 the recommended driver is atse.c or altera_tse.c. And the first report error during boot linux.... 

 

Jan
Altera_Forum
Honored Contributor I
53 Views

You can type" ipconfig" in the console to check whether eth0 is up. 

If there shows the information of eth0,then it's up. 

Also you can check the make menuconfig--> device driver--> networking part, whether you choose the right option, for example, in the Altera DE2 board , dm9000a is the correct choice ,but not dm9000, be careful, find more information about the network part online. Or you can hear the suggestion of the following forum friends...
Altera_Forum
Honored Contributor I
53 Views

Hi Jan, 

I'm using the same development kit and can't boot uClinux whenever I include the TSE driver support. 

uClinux just freezes on "Uncompressing linux... ok, now booting the kernel". 

If I remove the TSE driver, it works ok. 

 

Have you any hint/suggestion to make it work? 

 

Thanks 

mantoz
Reply