Intel® Collaboration Suite for WebRTC
Community support and discussions on the Intel® Collaboration Suite for WebRTC (Intel® CS for WebRTC).
Announcements
Welcome to the Intel Community. If you get an answer you like, please mark it as an Accepted Solution to help others. Thank you!
For the latest information on Intel’s response to the Log4j/Log4Shell vulnerability, please see Intel-SA-00646

MCU with VCA card

Babis_H_
Beginner
122 Views

Hello,

 

I installed MCU cluster with a vca card

I have the audio/video agents run on the vca nodes

and the rest on the host system

 

I want to verify that hardware acceleration is used in vca nodes

 

video_agent/agent.toml has hardwareAccelerated = true

and I installed Media Server Studio on the node

 

video conference is working but

 

cpu time of video_agent is the same no matter if i enable hardware or not

intel_gpu_top it sows 100% all the time, no matter if there is a video conference or not

 

is it supposed to see videoMixer_hw running when in conference ?

I dont see it and i dont see either videoMixer_sw running

 

I appreciate any help

Thanks

0 Kudos
3 Replies
Wenjie_Z_Intel
Employee
122 Views

Hi Babis,

     Please follow the steps to get GPU usage information:

1.  ssh to your vca node from E5 host server.

2. cd /opt/intel/mediasdk/tools/metrics_monitor/_bin

3. export LD_LIBRARY_PATH=/opt/intel/mediasdk/tools/metrics_monitor/_bin:$LD_LIBRARY_PATH

4. ./metrics_monitor

 You will get the GPU usage like RENDER usage, VIDEO0 usage, VIDEO0_E usage, VIDEO2 usage etc. Thanks. --Wenjie.

Wenjie_Z_Intel
Employee
122 Views

Hi Babis,

    If you use VCA persistent image, the Media Server Studio is default installed on the image. Thanks. --Wenjie.

董_洪_
Beginner
122 Views

Hi Babis,

       I installed MCU cluster with a vca card refer to VCA_SoftwareUserGuide_1_3.pdf, but it did't work

     Could you tell me which boot image was you used. Thanks

Reply