Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
idata
Community Manager
866 Views

8GB single Module not working in DH67BL

My system specifications are as follows:

Processor- I7 2600K @3.4 Ghz (SandyBridge)

MoBo- Intel DH67BL

Ram- 4GBCorsair XMS 1600Mhz

PSU- Cosrair 500W PSU

Graphics- Nvidia 9400GT.

OS- Windows 7 64 Bit

This configuration I was having earlier and It was working fine.

A few days back, I got some money and I wished to increase the RAM.

So I bought a single Module 8GB transcend 1333Mhz Ram. I removed the old 4GB corsair Ram and Installed 8GB single Module RAM. But when I started the system, nothing happened. Even the boot screen is not showing up. Just the monitor power LED is blinking. No kind of beep sound as usually comes due to RAM problem.

Also I updated the BIOS to the most recent version, by using the old corsair 4GB RAM. But Nothing seems to change, when installing transcend 8GB single module RAM.

But the Transcend RAM ,when I bought is a brand new one and it is sealed.

Need help on this.

Thanks

Muthu.

Tags (1)
0 Kudos
1 Reply
idata
Community Manager
53 Views

Hello Muthu,

Please make sure your memory complies with the following specifications:

- DDR3-1066/1333 MHz rated at 1.5V only.

As a recommendation test the memory stick in all four memory slots, try the system out of the chassis on a minimal configuration to narrow the issue as well and test the system without memory installed looking for beep codes.

http://ark.intel.com/products/52214/Intel-Core-i7-2600K-Processor-8M-Cache-up-to-3_80-GHz ARK | Intel&# 174; Core™ i7-2600K Processor (8M Cache, up to 3.80 GHz)

Reply