Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Beginner
2,237 Views

DH61WW not worknig with HD7750

hi everyone,

hope you'll understand my problem,my english is poor just a little.

I have a DH61WW for a 2 years now,but I never connected a external graphic card.

last week I bought a PowerColor HD 7750 from a friend which perfect working condition,

and connected to my DH61WW but it gave me no signal (blank-black screen since boot cant do anything).I thought my PCI-E x16 slot remain

dust or something,so i cleaned it,and re-seated the card but the problem is still.

BIOS indicate PCI-E x16 slot is empty (not populated)

i spent countless time with this mess and gave up and connected a HD4850 to my DH61WW.

with a big suprise HD4850 working great on my DH61WW and my HD7750 working perfectly on my friend's PC.

now im kind a lost in this issue and dont know what to do.

I have updated to the latest bios (without any single error )

I have followed the removing CMOS battery solution for 1 hour and re connected (out of chassis without power cables)

HD4850 working perfect on DH61WW which means the board have not any fault.

HD7750 working perfect too on my friend's that means the card have not any fault too.

please help guys.... i saw a member of intel community named sylvia_intel is giving options for many issues cant find him or she

my Spex are:

i3 2100 @ 3.10Ghz

DH61WW

Kingston 4GB (2x2GB's) @ 1333Mhz

450 PSU cameup with the casing (you guys calling it chassis)

0 Kudos
13 Replies
Highlighted
Employee
97 Views

The recommended power supply for this board with a minimum configuration is 460W. You can check this on the motherboard Technical Product Specification, page 54:

http://downloadmirror.intel.com/19711/eng/DH61WW_TechProdSpec06.pdf http://downloadmirror.intel.com/19711/eng/DH61WW_TechProdSpec06.pdf

Please try using a higher power supply with the video card. Just make sure the video card is properly connected.

Kevin m

Highlighted
Beginner
97 Views

thank you kevin for your reply.

but i connected 500W PSU too.

but the problem not solved.

0 Kudos
Highlighted
New Contributor II
97 Views

ok can you tell me . Which BIOS version you flashed in your board & Which BIOS you have earlier ?

Jiten

0 Kudos
Highlighted
Beginner
97 Views

i think it's 0113 before , and also downgraded to this version and checked my card,no luck.....

0 Kudos
Highlighted
New Contributor II
97 Views

Then try 0118 , because i have used the same config earlier . It worked for me. So give it a try with 0118 BIOS.

-Jiten

0 Kudos
Highlighted
Beginner
97 Views

ok i'll,which method can i use for flash? recovery mod or F7 option?

0 Kudos
Highlighted
New Contributor II
97 Views

Yeah you can use F7 option just connect flash drive with BIOS file in it . & if u can boot into OS. Then you can just use executable BIOS file.

http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/CS-022312.htm Desktop Boards — BIOS Update Instructions

-Jiten

0 Kudos
Highlighted
Beginner
97 Views

Jiten, updated successfully to v0118. but problem still there bro...

0 Kudos
Highlighted
Beginner
97 Views

SLOT 3 PCIE x16 NOT POPULATED

------------------------------------------------------------------

0 Kudos
Highlighted
New Contributor II
97 Views

120 is the latest on .. try that .. & one more thing. Can u check Postcode While connecting graphics card ?

0 Kudos
Highlighted
Beginner
97 Views

im sorry,what is the Postcode?

0 Kudos
Highlighted
Beginner
97 Views

*mean?

0 Kudos
Highlighted
Beginner
97 Views

and a very strange thing happening,i can use my on-board graphics while HD7750 connected.

on-board graphics should be disabled automatically when connected a external card.

i disabled on-board graphics after changing primary video as a PCI-E but the problem is still.

0 Kudos