Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Beginner
1,990 Views

No POST with a DQ77KB

I use a DQ77KB with i3 3220T CPU since april 2013 as a desktop PC and as a media center (with Linux Debian, XBMC, ...)

One day without reason, when I came back, I saw the PC in shutdown state.

When I switched it on : nothing except the power led and the disk led blinked two times. No beep, no video, no response from ethernet.

The power adapter seems to be fine (19V with a multimeter).

I have removed the SSD, switch / remove one RAM slot.

I don't have another CPU so I can't try another one.

I have try

- to reset the BIOS : nothing.

- to reset the MEBX : since then the power led doesn't turn on.

So the current state when I switch on is :

- power led off

- disk led : nothing (there is no SSD)

- ME_STATE Led : constantly on

- Standby power Led : on

- CPU Fan : on

- No video

- No beep

The setup :

- i3 3220T

- one 4Go Crucial CT51264BF160B

- I have updated the BIOS the 04/26/2013 so it should be in the version KBQ7710H.86A.

What should I do ?

For information :

Serial Number : BTKB22600JYZ

 

Stocking Id/Part Number : G40294-401

 

0 Kudos
7 Replies
Highlighted
Employee
16 Views

Hello AlexandreF,

I am sorry to know about your issue.

The cause may be related to the graphics controller since the power LED blinks twice, as explained in the technical product specification, page 92. You may verify this with an audible beep pattern by connecting some active speakers to the back panel's green jack.

http://downloadmirror.intel.com/21339/eng/dq77kb_TechProdSpec07.pdf http://downloadmirror.intel.com/21339/eng/dq77kb_TechProdSpec07.pdf

You may also use the same process in order to check for memory error. At power on you should hear three beeps without memory installed (page 91).

It is a good idea to remove power and CMOS battery for about twenty minutes.

Please post your results if further assistance is needed.

0 Kudos
Highlighted
Beginner
16 Views

Sorry my explaination was not clear.

At first :

- the power led was constantly on

- the disk led blink twice

- no sound from the back's green jack.

Now (after reseting the MEBX) :

- the power led is constantly off

- the disk led constantly off

- the ME_STATE Led : constantly on

- the standby power Led : on

- still no beep from the back's green jack.

- the fan stops and the LEDs turn off when I push the power button for 6 seconds.

0 Kudos
Highlighted
Employee
16 Views

So the motherboard receives power and there are no beeps or power LED blinking patterns without memory. In this case it appears to be narrowed to the processor or the motherboard; a cross test of such components will be necessary to determine the part affected.

0 Kudos
Highlighted
Beginner
16 Views

I have tested the motherboard with another CPU : the situation is the same.

How can I use the warranty ?

0 Kudos
Highlighted
Employee
16 Views

0 Kudos
Highlighted
Beginner
16 Views

Hi there,

I am seeing the problem that you described with the DQ77KB, except that I have seen it on more than one motherboard now. Can I ask if you ever received an explanation of the failure from Intel ?

Thanks,

Chris

0 Kudos
Highlighted
Employee
16 Views

This is a general no POST issue. In this case, the motherboard appears to be the cause, but your case may be different.

0 Kudos