Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
CLong2
Beginner
1,743 Views

Q6600 with Intel DG41TX has memory error, with E4400 will boot fine.

I am currently using a Intel DG41TX motherboard. It throws a beep code for memory error with the Q6600, but boots to the OS fine with a E4400. I have no idea why it is not working.

0 Kudos
12 Replies
n_scott_pearson
Super User Retired Employee
67 Views

There's really not enough information here to determine anything. The Q6600 is a higher TDP processor. What is the power supply that you are attempting this with?

...S

CLong2
Beginner
67 Views

730 W Raidmax Powersupply. It provides enough power, as it powered the E4400 with a GTX 660.

n_scott_pearson
Super User Retired Employee
67 Views

What memory are you using?

CLong2
Beginner
67 Views

Hynix 4GB 1333Mhz PC3-10600U 9-10-B0

n_scott_pearson
Super User Retired Employee
67 Views

Try removing two of the DIMMs (second DIMM in each channel) and see if this makes a difference (in theory it shouldn't)...

CLong2
Beginner
67 Views

It's only one DIMM. The Memory is in the DIMM-1 slot.

n_scott_pearson
Super User Retired Employee
67 Views

Try moving it to the other slot...

CLong2
Beginner
67 Views

Same result.

n_scott_pearson
Super User Retired Employee
67 Views

Hhmmm...

Do you have the latest available BIOS installed? If not, use the E4400 to install the latest and then try again.

Did you purchase this processor new (in a sealed box) or used?

...S

CLong2
Beginner
67 Views

Same result, this CPU was purchased recently used on Ebay.

n_scott_pearson
Super User Retired Employee
67 Views

You may have a defective processor...

CLong2
Beginner
67 Views

I am going to return it now. Thank you very much for your help.

Reply