Intel® FPGA Software Installation & Licensing
Installation and Licensing that’s includes Intel Quartus® Prime software, ModelSim* - Intel FPGA Edition software, Nios® II Embedded Design Suite on Windows or Linux operating systems.
Announcements
Intel Support hours are Monday-Fridays, 8am-5pm PST, except Holidays. Thanks to our community members who provide support during our down time or before we get to your questions. We appreciate you!

Need Forum Guidance? Click here
Search our FPGA Knowledge Articles here.
800 Discussions

Modelsim simulation error / couldn't open "transcript": permission denied

Libejoon
Beginner
1,898 Views

I'm undergraduate student and beginner of Modelsim.

I have 2 Verliog files, A that design file and the other B that testbench of A.

So in project, I compiled two files and simulate on testbench B.

I use some System tasks such as ($display and $wirte) in B file

so when I simulate the file,

there must be some comment that I write in file in Transcript.

but there is  no any comment that I write using $display.

Other part of simulation have no problem but I can't see the comment.

when I first started Modelsim,

"couldn't open "transcript": permission denied" comes up in transcript.

I think it has some  relation with my problem.

Please help me

Because I'm undergraduate student, I must do some projects and assignments using modelsim.

0 Kudos
3 Replies
Nurina
Employee
1,852 Views

Hi Joon Hyeok,


Actually, the error "couldn't open "transcript": permission denied" can be ignored. The transcript is newly generated each time you run your simulation.


The problem you face may be due to a programming error in your testbench file. Can you attach your files here so I can better understand your problem? If your files are confidential, you can attach them in an email; I have just sent you an email regarding this issue.


Can you also let me know what version of ModelSim you are using?


Thanks,

Nurina




Libejoon
Beginner
1,848 Views

Thank you for your answer.

I asked about this problem to my professor

and I got the answer that this problem form my Window OS damaged.

and Pr told me that to solve the problem, format your hardware and reinstall Modelsim or

use virtual window.

So I choose Virtual window.

and the testbench file is made by my professor so it is clear entire.

No problem in testbench file.

Nurina
Employee
1,843 Views

Hi Joon Hyeok,


Do you mean that your problem is solved already?


Best regards,

Nurina


Reply