Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Beginner
872 Views

X2GO client connection failure: Socket Disconnected

I am trying to open graphics port on DevCloud using X2GO clien and get socket disconnected error after starting the session

I have followed the steps from https://github.com/intel/FPGA-Devcloud/tree/master/main/Devcloud_Access_Instructions#61-opening-port...

 

Before launching the session I use the command

ssh -L 4002:s001-n<available node from 130-139>:22 devcloud

A minute after I launch the session, I get the error authentication failed-socket error :disconnected

 

Please find the attached images of the session properties and the error message.

 

 

0 Kudos
10 Replies
Highlighted
Employee
431 Views

Hi,

May I know do you have install the socat package as link: https://github.com/intel/FPGA-Devcloud/tree/master/main/Devcloud_Access_Instructions#61-opening-port... in chapter 4.1?

 

Thanks

0 Kudos
Highlighted
Beginner
431 Views

Yes, I have installed socat package in mobaxterm as mentioned in chapter 4.1. I still get socket disconnected error

0 Kudos
Highlighted
Employee
431 Views

Hi,

I had download and install the X2GO with the setup provided in the guide.

I am able to replicate this issues and I am checking the information internally with the developer.

I will reply here once I had the reply from the developer.

Thanks

0 Kudos
Highlighted
431 Views

I tested on my side.

Steps:

  1. login to headnode from mobaxterm: ssh colfax-intel
  2. Use devcloud_login script and connect to s001-n138 (use selection option 4). Note the copy and paste note:
  3. Open a new mobaxterm and paste:

4. Startup X2Go with following option in preferences

 

In about one minute my X2Go comes up.

 

Let me know if this works.

0 Kudos
Highlighted
431 Views

I see my image copy and paste above didn't work - please confirm you are using login script under: /data/intel_fpga/devcloudLoginToolSetup.sh

 

Thanks

0 Kudos
Highlighted
431 Views

Can you show me the exact command you are using to open the port using the ssh command? First you need to open the port on your PC (not on the headnode) through Mobaxterm. For instance ssh -L 4002:s005-n006:22 colfax-intel

opens the port on node graphics port for s005-n006. Please show the exact command you are running on the PC from Mobxaterm. Also note you first need to be logged into the compute node before executing this command. Cheers Larry

 

0 Kudos
Highlighted
Employee
431 Views

Hi,

May I know any update?

Thanks

0 Kudos
Highlighted
Beginner
431 Views

Hi Larry,

Apologies for the delay in my response. I was able to open graphics port and launch quartus on n137.

 

What I missed earlier was logging in the the node before opening the port.

In short this is what I did:

 

ssh devcloud

devcloud_login (select 137)

ssh -L4002:s001-n137:22 devcloud

 

Only at this point launch the X2GO session

from the command prompt of GUI,

tools_setup (select appropriate version)

launch quartus using

quartus &

 

 

Thanks a lot for your help.

-Sincerely,

Atharva

 

0 Kudos
Highlighted
Beginner
431 Views

Hi, Confirming that this issue is now resolved. You may close the topic.

Thanks

-Atharva

0 Kudos
Highlighted
Employee
431 Views

Hi,

Thank you for your update.

Thanks

0 Kudos