Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Novice
1,339 Views

How can I set the sketch auto run in Edison?

I have use the suggestion as follow:

https://software.intel.com/zh-cn/blogs/2015/08/01/procedure-to-autostart-the-arduino-sketch-on-ediso... 在 Edison 上自动启动 Arduino Sketch 的步骤 | 英特尔® 开发人员专区

But when I download the program, it doesn't work when I reset the edison or restart the edison.

At the same time, I have use the version of yocto by 1.6.1,but it also doesn' work again.

0 Kudos
9 Replies
Highlighted
Community Manager
24 Views

Hello daicoolb,

 

 

This is a known issue that appears on Edison if you running the images 159 and up. There is a workaround for this issue provided by the user @AliDouiyek in https://communities.intel.com/message/319509# 319509 https://communities.intel.com/message/319509# 319509. You could either implement this workaround or use the previous image which can be found in https://downloadmirror.intel.com/24910/eng/edison-image-ww18-15.zip.

 

 

-Peter.
0 Kudos
Highlighted
Novice
24 Views

Dear sir,

I have use the image of edison-image-ww18-15.zip, but it doen't work.

However, In another board, it works. I don't konw the reason why sometimes it works but others not.

At thre same time , I find there are four supply power modes in Edison for Ardunio kit, But only when I USE the Micro-usb interface it will make the edison start , other ways I can only see the led turn on but the system doesn't work.

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
24 Views

That is strange, which method did you use to flash your board? Did you use the Flash Tool Lite method or the flashall method? Or did you use any other method?

 

I'd suggest you to try the flashall method (you can learn how to do it in https://communities.intel.com/docs/DOC-25154 https://communities.intel.com/docs/DOC-25154) with that image in case you haven't tried it already and let me know if it helps.

 

 

-Peter.
0 Kudos
Highlighted
Novice
24 Views

Dear Sir,

I am sorry to tell you it doesn't work.

At the same time , I Have five Edison borads,but three of them are not well,the first's virtual port always disappear when it connect to the windows, the next's led always flicker it means the micro usb doesn't work , and the last one whenthe com port connects to windows , if I open the putty, the windows will stuck. I don't know how to solve it.

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
24 Views

So, from the five boards you mention only two are working fine, right? Are you able to fully interact with those boards?

 

 

You also mention that if you connect any of the other three boards to PuTTY you can see them get stuck, could you please post a screenshot of that?

 

 

Also, there is another method of recovery that you could try but it requires you to have access to a Linux PC. In case you do, you can check this thread: https://communities.intel.com/thread/56133 https://communities.intel.com/thread/56133 to learn more about it.

 

 

-Peter.
0 Kudos
Highlighted
Community Manager
24 Views

Hi daicoolb,

 

 

Do you have any updates for this case? Do you still need help?

 

 

-Peter.
0 Kudos
Highlighted
Novice
24 Views

The one of the three boards is ok. But I don't know why it works now...

Maybe the hardware of the board is not well ? Our teacher has put the board back the laboartory ,so i cannot give you the snapshot at present.

If I Get the board in time ,I will give you the snapshot.(Also,Can I get the commad "./sketch.elf" in Linux of Edison? If I Vim it ,I find nothing.)

For another question, do you konw something about the Brillo ? My teacher want me to put the Brillo into the Edison , but I cannot get enough data.

(Can you give me your email? So I can learn the edison quickly )

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
24 Views

I'm not sure that the board is faulty yet. When you have access to the boards (the faulty ones), could you please try to access their console? I'd like to see if they send any error messages when they boot.

 

Also, you are trying to flash the latest image (version 3.5), right? Could you please try with the 3.0 image and let us know if the issue persist? This image can be found in https://downloadmirror.intel.com/25871/eng/iot-devkit-prof-dev-image-edison-20160315.zip.

 

 

Also, about Brillo, it is supported by Google. If you would like to learn more about it, I'd suggest you to contact them in https://developers.google.com/brillo/.

 

 

And finally, I don't understand what you mean by "...Can I get the commad "./sketch.elf" in Linux of Edison? If I Vim it ,I find nothing...". Could you please explain me what you're trying to do?

 

 

-Peter.
0 Kudos
Highlighted
Community Manager
24 Views

Hello daicoolb,

 

 

Do you have any update about this? Do you still need help?

 

 

-Peter.
0 Kudos