Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Novice
1,124 Views

Intel Edison-unable to connect WIFI.....

I have tried Intel Edison half year ago, and the Wifi was unable to connect. It took me too much time to figure out why through searching on the internet for solution, and nothing could help me, so I gave up. Recently I found the board and wanna gave it a chance. But I still stuck in this step: Setting up Wifi...!!!...Already flash with the firmware..

My environment is Windows 10, tool is Putty. (Poky (Yocto Project Reference Distro) 1.7.3 myname ttyMFD2)Firmware version: 201606061707

[Method 1]

Here's what I run:

configure_edison --wifi

Result:

Initiating connection to XXX. Please wait...

Attempting to enable network access, please check 'wpa_cli status' after a minute to confirm.

Not connected. Something went wrong.

[Method 2]

Follow this http://www.intel.com/content/www/us/en/support/boards-and-kits/000006202.html

Result:

<3>CTRL-EVENT-SCAN-RESULTS

<3>WPS-AP-AVAILABLE

<4>Failed to initiate sched scan

<3>CTRL-EVENT-SCAN-RESULTS

<3>WPS-AP-AVAILABLE

<3>CTRL-EVENT-SCAN-RESULTS

<3>WPS-AP-AVAILABLE

<3>CTRL-EVENT-SCAN-RESULTS

<3>WPS-AP-AVAILABLE

<3>CTRL-EVENT-SCAN-RESULTS

<3>WPS-AP-AVAILABLE

<3>CTRL-EVENT-SCAN-RESULTS

<3>WPS-AP-AVAILABLE

[Method 3]

Follow this https://communities.intel.com/thread/58680 https://communities.intel.com/thread/58680

Using Arduino IDE--

File>Examples>WiFi>WiFiWebClient. You will need to change the lines:

char ssid[] = "yourNetwork"; // your network SSID (name)

char pass[] = "secretPassword"; // your network password

Result:

Same as in [Method 1]

Anyone please help me?

I think it would be a waste to not use the board, but it took me too much time setting up the environment.

Thank you so much:)

Tags (1)
2 Replies
Highlighted
Community Manager
27 Views

Hello Neuroastronaut,

Thanks for reaching out!

I find behavior you are describing a little bit odd. The steps you are following seem fine and I believe they should have worked. Anyhow, there is one method you haven't tried yet. I know you have already flashed your board but in order to try this last method, I'd like you to do a fresh install of the image by following this guide:

/docs/DOC-25154 https://communities.intel.com/docs/DOC-25154

After the flash, follow the steps in the screenshot below:

If you still have issues after this, please let us know.

I hope this information helps you,

 

Pedro M.
0 Kudos
Highlighted
Community Manager
27 Views

Hello Neuroastronaut,

 

 

Do you have any updates about this?

 

 

Pedro M.
0 Kudos