Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
DODon1
Beginner
1,032 Views

Intel Joule 570x - Output from HDMI stopped working

I am working with the TurtleBot 3 which uses the Intel Joule 570x as its computer. The issues I am having are outlined in the following points:

  • Out of the box, the Joule displayed correctly to a monitor.
  • I wanted to install Ubuntu Core on the Joule, so a BIOS update was required. To do this, I followed the instructions on https://software.intel.com/en-us/flashing-the-bios-on-joule IoT.
  • Once the BIOS was flashed into the Joule, the Joule no longer displayed on the monitor (or other monitors I tried).
  • I reflashed the BIOS onto the Joule, with the addition of the -clear option, using the following command: Flash.bat -clear Joule_C0-X64-Release-1J2-Public_DNX.bin (suggested in https://intel-openport-v7.hosted.jivesoftware.com/thread/118328 BIOS version 1J2 update error |Intel Communities)
  • The Joule then connected correctly to the monitor and I was able to install Ubuntu correctly. (A second Joule I was working with experienced the same display issue; however, the above solution did not resolve it.)
  • This worked for a time, but the Joule returned to the state where it doesn't output from the HDMI.
  • I have attempted to reflash the BIOS as above, but it had no effect.
  • The Joule still responds when pinged as it did before the display issue rearose.

How can I resolve this issue to allow the Joule to output correctly to the monitor?

0 Kudos
6 Replies
idata
Community Manager
63 Views

Hi Declan,

 

 

Thanks for reaching out.

 

 

I would like to investigate a little bit more about the issue you are facing and as soon as I have useful information I'll let you know.

 

 

I'll appreciate your patience during the meantime

 

 

Regards,

 

-Yermi A.

 

idata
Community Manager
63 Views

Hi Declan,

 

 

Thanks for your patience. Could you please try to re-flash your Joule with the previous BIOS 1H3 and let us know your results?

 

 

Kind regards,

 

-Yermi A.

 

idata
Community Manager
63 Views

Hi Declan,

 

 

Did you re-flash your Joule with the BIOS 1H3?

 

 

Regards,

 

-Yermi A.

 

DODon1
Beginner
63 Views

Hi,

Could you give me a link to BIOS 1H3 as I cannot find it online.

I tried to reflash BIOS 193, as recommended by the TurtleBot3 documentation. The result was the same as previously with no HDMI output.

I am able to communicate with the Joule serially with PuTTY, so the board is working.

Thanks,

Declan

idata
Community Manager
63 Views

Hi guys,

 

 

Besides the steps you have tried, I recommend to try flashing the BIOS 1H3. However, as @vishu2287 mentioned that he is still getting the same issue I would like to suggest you to contact the place of purchase in order to honor the warranty on your Joule Kit, usually the warranty period is 30 to 90 days. If by any chance you encountered any inconvenience, I'd suggest to open a warranty ticket: https://supporttickets.intel.com/?lang=en-US https://supporttickets.intel.com/?lang=en-US.

 

 

Regards,

 

-Yermi A.

 

vb7
Beginner
63 Views

Hello YermiA_Intel

I have the same issue.

I have got two Intel Joul developing boards where one is working fine but the other have hdmi display issue.

Updating Bios (joule-firmware-2017-06-26-1J2-public) was successful But there is no display.

I have also added "-clear" parameter next to flash.bat but that couldn't help.

And tried 1H3 bios version. and joule-firmware-2017-02-19-193-public but Problem not solved

Kindly guide me to solve this issue.

Declan Here is 1H3 bios

https://downloadmirror.intel.com/27223/eng/joule-firmware-2017-06-02-1H3-public.zip https://downloadmirror.intel.com/27223/eng/joule-firmware-2017-06-02-1H3-public.zip

Reply