Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
GHp
Beginner
2,578 Views

Ethernet Does Not Work - Port Leds switch off onces Windows 10 boots

I have a strange problem with my Intel® NUC Kit NUC6i7KYK (Skull Canyon). Ethernet port is not working when Windows 10 starts. Checking the LEDs on the back, they flash OK up to the point where Windows 10 boot. Any ideas?

0 Kudos
7 Replies
GHp
Beginner
146 Views

Just to add that in Network Adapters the device appears and it shows as "Network cable unplugged".

LeonWaksman
Super User
146 Views

  1. Download latest driver https://downloadcenter.intel.com/download/28459/Intel-Gigabit-Ethernet-Network-Connection-Driver-for...
  2. Please disconnect the NUC from Internet and uninstall the current installed Ethernet Adapter. In Device Manager choose Delete option.
  3. Install the new driver and reconnect the Internet.

 

Leon

 

GHp
Beginner
146 Views

Unfortunatelly, I did that and did not work. Lights are still off

LeonWaksman
Super User
146 Views

Hi @GHp​ ,

  1. Please enter bios and verify in Advanced>Devices>Onboard Devices >LAN is enabled.
  2. Use other Ethernet cable.
  3. Please enter Windows settings Update & Security > Troubleshoot > Network Adapter and Rub the troubleshooter.

 

Hope this will help

Leon

 

n_scott_pearson
Super User Retired Employee
146 Views

LOL! "Rub the troubleshooter"? I presume you mean "Run"?

LeonWaksman
Super User
146 Views

Of course Run 😄

Leon

n_scott_pearson
Super User Retired Employee
146 Views

We need these light moments. Just thinking about how folks - especially those whose English is a second language - might be interpreting/responding to that has me chuckling again! 💥😂

Reply