Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Gaz2613
Novice
164 Views

NUC8i7HVK LED Manager Software is BUGGY!!!

I noticed today when playing around with the LED Manager software an issue whereby you set your custom colour for an S3 state for example: RGB: 0 128 128 #008080 then exit the application.

Test by putting the unit into sleep mode and the chosen custom colour displays correctly on the unit. However when you load the LED manager software back up and go back to the S3 tab the setting now reads as: RGB: 0 128 128 #008000 and displaying a different colour in the software.

I then tested another custom colour instead using the Red and Green values and when returning to the software these were displayed correctly so this means the colour value for Blue on the S3 tab always displays as zero which to me means its not reading the value from the unit correctly.

Tested with BIOS 0063 and 0064 so its the LED Manager software that has a bug.

Please can you update the software and fix the bug and please for the love of God add a main application icon so it looks more professional.

 

Regards

Gareth

0 Kudos
8 Replies
Gaz2613
Novice
162 Views

Sorry there is a typo. Below is the correct sentence:

Test by putting the unit into sleep mode and the chosen custom colour displays correctly on the unit. However when you load the LED manager software back up and go back to the S3 tab the setting now reads as: RGB: 0 128 0 #008000 and displaying a different colour in the software.

David_G_Intel
Moderator
136 Views

Hello Gaz2613

  

Thank you for posting on the Intel communities. 

 

There is some information that we need to investigate a possible common issue. I will send you an e-mail to the e-mail address associated with your community profile requesting some reports that may contain sensitive information.

  

Best regards, 

David G 

Intel Customer Support Technician 


Gaz2613
Novice
116 Views

Hi David, thank you, I have replied to your email with the requested SSU report attached.

If you refer to the videos I have uploaded, the first 01 demonstrates opening LED Manager and setting the Power button LED behaviour for S3 state. As you will see it is changed to match the colour of the normal state but will be breathing in S3 state. This all works as expected and LED colour is correct.

Video 02 demonstrates loading up the LED Manager again (after closing it previously) and when I navigate to the S3 tab for the Power button you will notice its now showing a different colour and the value for blue which is expected to be 128 is actually zero so its not retrieving the blue value for some reason.

I am pretty certain its a software bug. Hope this helps.

David_G_Intel
Moderator
98 Views

Hello Gaz2613

 

We'll start an investigation and do some testing from our side. As soon as I have an update, I'll post the details on this thread.

 

Regards, 

David G 

Intel Customer Support Technician 

 

David_G_Intel
Moderator
61 Views

Hello Gaz2613

  

There is some information that we need to continue with this request, I sent an e-mail to the e-mail address associated with your community profile. 

  

Best regards, 

David G 

Intel Customer Support Technician 


David_G_Intel
Moderator
33 Views

Hello Gaz2613


Were you able to check the previous post and email?  

Let us know if you still need assistance.   

  

Best regards,  

David G.   

Intel Customer Support Technician  


Gaz2613
Novice
27 Views

Hi I did reply via the support case email the other day but I'll paste my reply here.

Also everything is at latest version as I always keep drivers, BIOS, OS etc up to date but we both know that has nothing to do with the issue. Please may I point out I am a professional user with development experience so I hope we can skip the simple stuff and investigate the code of the LED Manager software. It gets the first (Red) and second set (Green) of values but not the third set (Blue) when loading the software. This is clearly a software bug.

Regards,

Gareth

David_G_Intel
Moderator
15 Views

Hello Gaz2613

 

Thank you for sharing, we deleted some private information that you shared in the previous post. We will continue the testing process, the details will be posted once we finish the investigation.

 

Best regards,  

David G.   

Intel Customer Support Technician