Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Beginner
1,275 Views

Skull Canyon audio output to AVR

I have a Marantz NR 1607 receiver. I have the Skull Canyon running to that receiver and from the receiver to my 4k TV. The TV looks great but my audio is not working. When I select anything other than stereo in windows it simply does not give any sound to my 3.1 setup.

I've downloaded the complete driver package today and installed everything from scratch after a brand new windows 10 install. I have new high bandwidth 4k hdmi cables. I have updated windows with everything as well.

Could you please help me figure out why this device will not output 3.1 audio but instead only works in stereo. I have also made sure the Marantz is the device chosen when you click on the speaker. When I run the testing or any youtube videos while in stereo mode there are audio dropouts. If I click play it takes a second for the audio to start and when it does it's obviously in stereo mode. Using the remote on my receiver I can pull up on screen where the receiver shows the input as being stereo signal and it does acknowledge I have a 3.1 speaker setup that is complete. I know the receiver works fine as I also have an appleTV plugged into it that detects everything and works flawlessly.

0 Kudos
2 Replies
Highlighted
Beginner
7 Views

# SSU Scan Information

Scan Info:

Version:"2.5.0.12"

Date:"10/31/2017"

Time:"00:00:20.0855443"

# Scanned Hardware

Computer:

BaseBoard Manufacturer:"Intel Corporation"

BIOS Mode:"Legacy"

BIOS Version/Date:"Intel Corp. KYSKLi70.86A.0050.2017.0831.1924 , 08/31/2017 12:00 AM"

CD or DVD:"Not Available"

Embedded Controller Version:"255.255"

Platform Role:"Desktop"

Processor:"Intel(R) Core(TM) i7-6770HQ CPU @ 2.60GHz , GenuineIntel"

Secure Boot State:"Not Available"

SMBIOS Version:"3.0"

Sound Card:"Intel(R) Display Audio"

Sound Card:"Realtek High Definition Audio"

System Manufacturer:"Not Available"

System Model:"Not Available"

System SKU:"Not Available"

System Type:"x64-based PC"

- "Display"

Intel ® Graphics Driver Version:"22.20.16.4815"

- "Intel(R) Iris(R) Pro Graphics 580"

Adapter Compatibility:"Intel Corporation"

Adapter DAC Type:"Internal"

Adapter RAM:"1.00 GB"

Availability:"Running or Full Power"

Bits Per Pixel:"32"

- "Caption":"Intel(R) Iris(R) Pro Graphics 580"

Link:" http://www.intel.com/content/www/us/en/search.html?keyword=Iris+Pro+Graphics+580"

CoInstallers:"oem7.inf,iSKLD_w10_DS,Internal,Intel(R) Iris(R) Graphics Family"

Color Table Entries:"4294967296"

Dedicated Video Memory:"Not Available"

Driver:"igdkmd64.sys"

Driver Date:"09/25/2017 06:00 PM"

Driver Path:"C:\WINDOWS\system32\DriverStore\FileRepository\igdlh64.inf_amd64_828ad0b8645909ed\igdkmd64.sys"

Driver Provider:"Intel Corporation"

Driver Version:"22.20.16.4815"

INF:"oem7.inf"

INF Section:"iSKLD_w10_DS"

Install Date:"Not Available"

Installed Drivers:"C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\igdlh64.inf_amd64_828ad0b8645909ed\igdumdim64.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\igdlh64.inf_amd64_828ad0b8645909ed\igd10iumd64.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\igdlh64.inf_amd64_828ad0b8645909ed\igd10iumd64.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\igdlh64.inf_amd64_828ad0b8645909ed\igd12umd64.dll"

Last Error Code:"Not Available"

Last Error Code Description:"Not Available"

Last Reset:"Not Available"

Location:"PCI bus 0, device 2, function 0"

Manufacturer:"Intel Corporation"

Microsoft DirectX* Version:"DirectX 12"

Monochrome:"No"

Number of Colors:"4294967296"

Number of Video Pages:"Not Available"

PNP Device ID:"PCI\VEN_8086&DEV_193B&SUBSYS_20648086&REV_09\3&11583659&0&10"

Power Management Capabilities:"Not Available"

Power Management Supported:"Not Available"

Refresh Rate - Current:"29 Hz"

Refresh Rate - Maximum:"119 Hz"

Refresh Rate - Minimum:"23 Hz"

Resolution:"3840 X 2160"

Scan Mode:"Noninterlaced"

Service Name:"igfx"

Status:"OK"

Video Architecture:"VGA"

Video Memory:"Unknown"

Video Processor:"Intel(R) Iris(R) Graphics Family"

- "Memory"

Physical Memory (Available):"27.93 GB"

Physical Memory (Installed):"32 GB"

Physical Memory (Total):"31.86 GB"

- "BANK 0"

Capacity:"16 GB"

Channel:"ChannelA-DIMM0"

Configured Clock Speed:"2133 MHz"

Configured Voltage:"1200 millivolts"

Data Width:"64 bits"

Form Factor:"SODIMM"

Interleave Position:"First position"

Manufacturer:"Samsung"

Maximum Voltage:"Not Available"

Memory Type:"Unknown"

Minimum Voltage:"Not Available"

Part Number:"M471A2K43BB1-CPB"

Serial Number:"21188718"

Status:"Not Available"

Type:"Synchronous"

- "BANK 2"

Capacity:"16 GB"

Channel:"ChannelB-DIMM0"

Configured Clock Speed:"2133 MHz"

Configured Voltage:"1200 millivolts"

Data Width:"64 bits"

Form Factor:"SODIMM"

Interleave Position:"Second position"

Manufacturer:"Samsung"

Maximum Voltage:"Not Available"

Memory Type:"Unknown"

Minimum Voltage:"Not Available"

Part Number:"M471A2K43BB1-CPB"

Serial Number:"15411915"

Status:"Not Available"

Type:"Synchronous"

- "Motherboard"

Availability:"Running or Full Power"

BIOS:"BIOS Date: 08/31/17 19:24:47 Ver: 05....

0 Kudos
Highlighted
Novice
7 Views

So if you go in to sound settings and the "configure speakers" set this to stereo it works, if you set it to "3.1 surround" it doesn't?

I have a 5.1 setup with a pioneer avr. I have set speakers to stereo.

"5.1 surround" set in windows results in no subwoofer when playing music from spotify / tidal. That's why i use the stereo setup.

When i play video the media player is use is set to bitstream, so the avr decodes the signal it gets from the mediapleyer to the correct format.

0 Kudos