Intel® Quartus® Prime Software
Intel® Quartus® Prime Design Software, Design Entry, Synthesis, Simulation, Verification, Timing Analysis, System Design (Platform Designer, formerly Qsys)
Announcements
Intel Support hours are Monday-Fridays, 8am-5pm PST, except Holidays. Thanks to our community members who provide support during our down time or before we get to your questions. We appreciate you!

Need Forum Guidance? Click here
Search our FPGA Knowledge Articles here.
15563 Discussions

Error (15653): The Fitter cannot find a legal configuration for the following atoms

yy1
Beginner
464 Views

Arria 10

Error (15653): The Fitter cannot find a legal configuration for the following atoms. Update any outdated transceiver PHY IP cores, correct any illegal pin assignments, and then recompile your design

Error (15744): In atom 'ALTERA_RESERVED_FITTER_INSERTED_PMA_UC1'

Error (15744): The settings must match one or more of these conditions:
Error (15744): ( prot_mode != UNUSED ) OR ( vod_output_swing_ctrl == 0 )
Error (15744): But the following assignments violate the above conditions:
Error (15744): prot_mode = UNUSED
Error (15744): vod_output_swing_ctrl = 27

How can I resolve this bug?

Thanks

0 Kudos
1 Solution
Deshi_Intel
Moderator
437 Views

Hi,


From the error log that you shared, I can see below 2 possible issues

  1. Is your NativePHY IP updated to match with your Quartus version ? If not then pls regenerate your NativePHY IP again
  2. Your PMA output VOD setting maybe causing some issue ?
  • Open your NativePHY IP to cross check again to ensure there is no warning or error message
    • Try out different output VOD setting


I can help you to review your design if you can share your design QAR file here.


Thanks.


Regards,

dlim


View solution in original post

3 Replies
Deshi_Intel
Moderator
438 Views

Hi,


From the error log that you shared, I can see below 2 possible issues

  1. Is your NativePHY IP updated to match with your Quartus version ? If not then pls regenerate your NativePHY IP again
  2. Your PMA output VOD setting maybe causing some issue ?
  • Open your NativePHY IP to cross check again to ensure there is no warning or error message
    • Try out different output VOD setting


I can help you to review your design if you can share your design QAR file here.


Thanks.


Regards,

dlim


yy1
Beginner
415 Views

Hi,

I find the code bug that the phy output port did not connect to any port.

Thanks for your reply.

Jamie

Deshi_Intel
Moderator
410 Views

Alright, I am glad that issue is resolved at your end !


Reply