Intel® Quartus® Prime Software
Intel® Quartus® Prime Design Software, Design Entry, Synthesis, Simulation, Verification, Timing Analysis, System Design (Platform Designer, formerly Qsys)
15663 Discussions

Error (209034): Can't find JTAG Server + JTAG server stopped

Nade786
Beginner
460 Views

Hi,

I am using Win 10, Quartus 18.1 with an arrow-blaster (with latest driver installed).

I am trying to program a .jic file to my Altera Stratix V device. 

 

However, the programming fails with the following error codes:

Error (209034): Can't find JTAG Server
Error (209053): Unexpected error in JTAG server -- error code 44
Error (209053): Unexpected error in JTAG server -- error code 44
Error (209053): Unexpected error in JTAG server -- error code 44
Error (209012): Operation failed

I have tried running the programmer as administrator but it makes no difference to the end result.

Any help appreciated

Warm Regards

0 Kudos
4 Replies
YuanLi_S_Intel
Employee
445 Views

have you try to program a SOF file? does it work?


Also, can you check if you have the USB Blaster driver setup correctly?


Nade786
Beginner
441 Views

Hi Yuan,

Thank you for the reply.  

1) I have tried to program a SOF file but it does give the same error as stated originally :

Error (209034): Can't find JTAG Server
Error (209053): Unexpected error in JTAG server -- error code 44
Error (209053): Unexpected error in JTAG server -- error code 44
Error (209053): Unexpected error in JTAG server -- error code 44
Error (209012): Operation failed

 

2) I am using an Arrow-blaster with the latest version (version 2.5) which can be found here -> 

https://shop.trenz-electronic.de/Download/?path=Trenz_Electronic/Software/Drivers/Arrow_USB_Programm...

 

The programmer is capable of locating the hardware under 'hardware setup' - please see attached image.

 

Thanks for the assistance,

 

Warm Regards

YuanLi_S_Intel
Employee
426 Views

It seems like it might be the blaster issue / driver installation issue. Do you have Intel USB Blaster II to test with?


Nade786
Beginner
216 Views

Hi Yuan,

Sorry for the late reply... I have used multiple blasters in testing and have installed the latest drivers. It still did not seem to have solved the issue. 

Fortunately,  I landed up us an Altera USB blaster and it did the job.

So I have parked this issue officially.  

 

Thank you for the assistance. 

Reply