Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Altera_Forum
Honored Contributor I
1,038 Views

OpenCL on DE1-SoC and DE10-Standard V16

Hello, 

I wonder if anyone has had any success with the V16 OpenCL images for the DE1-SoC or DE10-Standard boards. 

The issue seems to be the linux implementation and the network configuration. 

On the V14 implementation on the DE1-SoC everything worked fine and the same MAC address was used. 

On the V16 implementaion on the DE1-SoC there is network support but the MAC address is random which is not ideal in a University environment as I can't register it to get an IP Address. 

For the V16 Implentation on the DE10-Standard the networking support does not seem to work at all. 

Can anyone tell me what to modify to make progress on either of the boards? 

Thanks, 

J
0 Kudos
1 Reply
Altera_Forum
Honored Contributor I
57 Views

Hello, 

 

I'll answer my own question in case anyone else gets stuck at this point. 

For both the DE1-SoC and DE10-Standard V16 of the OpenCL Board Support package SD Card images from Terasic the MAC is not set in the MMC. 

It can be set by stopping UBOOT (by pressing a key during boot) and specifying it using 

 

setenv ethaddr xx:xx:xx:xx:xx:xx 

saveenv 

 

(where xx:xx:xx:xx:xx:xx is the MAC address you want to set the board to) 

and then booting 

 

(Thanks Terasic for the Information) 

 

However that doesn't enable IPV4 networking on the DE10-Standard 

the network needs enabling with 

 

ifconfig eth0 up 

 

and then if you are on DHCP requesting an IP address with 

 

udhcpc 

 

(Thanks Shaonan for the information) 

 

Once it was on the network I did an  

opkg update 

opkg upgrade 

 

and rebooted. 

 

The IPV4 networking was then working fine and it allocated an IP address via DHCP. 

J
Reply