Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Altera_Forum
Honored Contributor I
996 Views

Progress stops during compilation

I have installed Quartus pro version 17.0, along with Altera OpenCL version 17.0, and I am attempting to compile the example projects (hello_world, vector_add).  

 

I have followed as many threads as I could regarding this issue, but none have solved the problem yet. 

 

My environment variables are set the following way: 

 

 

 

export PATH=$PATH:/root/intelFPGA_pro/17.0/quartus 

 

export PATH=$PATH:/root/intelFPGA_pro/17.0/quartus/bin 

export QUARTUS_ROOTDIR=/root/intelFPGA_pro/17.0/quartus 

 

export AOCL_BOARD_PACKAGE_ROOT=/root/intelFPGA_pro/17.0/hld/board/a10_ref 

 

export ALTERAOCLSDKROOT="/root/intelFPGA_pro/17.0/hld" 

 

export PATH=$PATH:/root/intelFPGA_pro/17.0/qsys/bin 

export QSYS_ROOTDIR="/root/intelFPGA_pro/17.0/qsys/bin" 

export PATH="$ALTERAOCLSDKROOT/bin":$PATH 

 

export LD_LIBRARY_PATH="ALTERAOCLSDKROOT/host/linux64/lib":$LD_LIBRARY_PATH 

 

export LD_LIBRARY_PATH="AOCL_BOARD_PACKAGE_ROOT/linux64/lib":$LD_LIBRARY_PATH 

 

export QUARTUS_ROOTDIR_OVERRIDE=/root/intelFPGA_pro/17.0/quartus 

 

 

"aocl diagnose" passes, and compiling with the "march=emulator" is successful. 

 

When doing a full compilation, the progress stops. The hello_world.aoco file is generated, but not hello_world.aocx. Log files no longer update, and the compilation doesn't progress even after hours of running.  

 

 

 

The hello_world.log file is attached. prior to stopping the compilation, these is the final entries (when progression is stopped) in hello_world.log: 

 

 

 

Info: qsys-generate -syn --family="Arria 10" --part=10AX115S2F45I1SG kernel_system.qsys 

 

Info (23030): Evaluation of Tcl script scripts/pre_flow_pr.tcl was successful 

 

Info: Quartus Prime Shell was successful. 0 errors, 0 warnings 

 

Info: Peak virtual memory: 968 megabytes 

 

Info: Processing ended: Tue May 23 17:44:15 2017 

 

Info: Elapsed time: 00:00:34 

 

Info: Total CPU time (on all processors): 00:01:27 

 

 

I can provide any additional information if needed. 

 

Thank you.
0 Kudos
2 Replies
Altera_Forum
Honored Contributor I
30 Views

There is no error in your log, have you checked your process list to see if anything related to Quartus is still running? How much RAM do you have on the machine? 

 

Also try sorting the files in the OpenCL folder by date and check which file has been modified last.
Altera_Forum
Honored Contributor I
30 Views

Thank you for your quick response, 

 

I have 32 GB of memory on my system.  

 

I saw on the forum that version 16.1.0 was having compilation issues, so that drove me to upgrade to 17.0. I still had problems after the upgrade, which prompted my forum post. I went through the software installation and testing guide (re-programmed and re-flashed the board, installed drivers, etc.) with the new version, and the compilation is passing now. I also made sure to download the most recent design examples for 17.0. 

 

Thanks again for your help, the forum has been a great resource.
Reply