Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Altera_Forum
Honored Contributor I
6,429 Views

Univercity program VWF simulation error

I try to simulate Generic parity detector example in the book Circuit Design with VHDL. (Velnei A. Pedroni). But, simulation waveform editor gives an error. My synthesis editor is Quartus 2 web edition. My os is Wİndows 8. 64 bit. The error is below, please anyone help me 

 

ERROR:  

If I run simulation functional simulation: 

# ** Warning: (vlib-34) Library already exists at "work".# # Model Technology ModelSim ALTERA vlog 10.1e Compiler 2013.06 Jun 12 2013# -- Compiling module parity_dec 

 

# # Top level modules:# parity_dec# Model Technology ModelSim ALTERA vlog 10.1e Compiler 2013.06 Jun 12 2013# -- Compiling module parity_dec_vlg_sample_tst# ** Error: Waveform9.vwf.vt(31): near ",": syntax error, unexpected ',' 

# ** Error: c:/altera/14.0/modelsim_ase/win32aloem/vlog failed. 

# Executing ONERROR command at macro ./parity.do line 4. 

 

0 Kudos
6 Replies
Altera_Forum
Honored Contributor I
2,896 Views

Hi, 

 

Have you run analysis & synthesis without any error? 

Can you elaborate on steps you have followed?  

I was able to run the simulation without any error. 

 

Best Regards, 

Anand Raj Shankar 

(This message was posted on behalf of Intel Corporation)
Altera_Forum
Honored Contributor I
2,896 Views

Yes I can run analysis & synthesis without any error. But I want to simulate it. This error occur.

Altera_Forum
Honored Contributor I
2,896 Views

Apparently the Modelsim front end reading the vwf file has problems with the syntax. May be due to an unusual signal name or an some other unsupported entry. 

 

You can: 

- open Waveform9.vwf.vt with a text editor and try to understand which original waveform editor entry migh show at line 31 and what's probably wrong with it. 

- try to run the simulation with an old Quartus version supporting the classic Quartus simulator 

- set up a Modelsim test bench for the simulation
Altera_Forum
Honored Contributor I
2,896 Views

Thanks for your help. I will try it.

Altera_Forum
Honored Contributor I
2,896 Views

When all else fails try Simulation => Simulation Settings => Restore Defaults

JJame3
Beginner
2,896 Views

For what it's worth, the VWF simulator gave me only flatline outputs in the generated VWF file, even on the simplest possible logic. (I saw no error message appear, though). This persisted from the first time I tried it after installing Quartus Prime 18.0 Lite. However, once I restored defaults as indicated in the prior posting, simulation started working properly.

Thanks.

Reply