Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Novice
253 Views

Dell OptiPlex 7070 and Unite Hub 3.x Small Business "System Check Failed"

Jump to solution

Hello Community,

Problem

I have a Dell OptiPlex 7070 with Intel Core i5-9500 CPU running Microsoft Windows 10 Pro 2004 (10.0.19041) which officially supports the Intel Unite.
I installed Unite 3.3.163.51 Small Business Hub from Dell download website.
App shows "System Check Failed" message after start.

I generated the a Log File for Troubleshooting as described here :

03/09/2020 11:20:09 Do Platform Check - 
03/09/2020 11:20:09 'BDK9S4CU' loaded Successfully. -
03/09/2020 11:20:09 'GF26S5O5' loaded Successfully. -
03/09/2020 11:20:09 'HSON0MMI' loaded Successfully. -
03/09/2020 11:20:09 'SC7MOICU' loaded Successfully. -
03/09/2020 11:20:09 'U9IB5AW7' loaded Successfully. -
03/09/2020 11:20:09 'XS3DA1HG' loaded Successfully. -
03/09/2020 11:20:09 'ZP7T2L1X' loaded Successfully. -
03/09/2020 11:20:09 Start RunPlugins: ValidateSku -
03/09/2020 11:20:09 BDK9S4CU LoadSmBiosData: Success -
03/09/2020 11:20:09 Maximum processor generation not met. Expected 7, actual 9. This platform should be checked by another Platform check -
03/09/2020 11:20:09 GF26S5O5 LoadSmBiosData: Success -
03/09/2020 11:20:09 Checking Type-1 tables -
03/09/2020 11:20:09 Corporation-Check Found: Dell Inc. -
03/09/2020 11:20:09 Error Running 'GF26S5O5' Plugin: SMBios missing data: Product-Check not found. -
03/09/2020 11:20:09 HSON0MMI LoadSmBiosData: Success -
03/09/2020 11:20:09 Checking Type-1 tables -
03/09/2020 11:20:09 Error Running 'HSON0MMI' Plugin: SMBios missing data: Corporation-Check not found. -
03/09/2020 11:20:09 SC7MOICU LoadSmBiosData: Success -
03/09/2020 11:20:09 Error Running 'SC7MOICU' Plugin: SMBios missing data: Maximum processor generation not met. Expected 7, actual 9. This platform should be checked by another Platform check -
03/09/2020 11:20:09 U9IB5AW7 LoadSmBiosData: Success -
03/09/2020 11:20:09 Checking Type-1 tables -
03/09/2020 11:20:09 Error Running 'U9IB5AW7' Plugin: SMBios missing data: Corporation-Check not found. -
03/09/2020 11:20:09 XS3DA1HG LoadSmBiosData: Success -
03/09/2020 11:20:09 Error Running 'XS3DA1HG' Plugin: SMBios missing data: Maximum processor generation not met. Expected 7, actual 9. This platform should be checked by another Platform check -
03/09/2020 11:20:09 ZP7T2L1X LoadSmBiosData: Success -
03/09/2020 11:20:09 Valid processor generation found 9 -
03/09/2020 11:20:09 Error Running 'ZP7T2L1X' Plugin: SMBios missing data: IntelUnite not found in type11 tables. -
03/09/2020 11:20:09 Finish RunPlugins: ValidateSku -

The issue seems similar to one discussed in the "System Checking Failure" and in the Optiplex 7070 topics.

Solution:

Download the Intel Unite® App Version: 3.3.190.26 from the Intel web-site here and install "Intel Unite Hub.mui.msi" in a Small Business Server configuration.

Problem is solved. Topic could be closed.

Labels (1)
0 Kudos

Accepted Solutions
Highlighted
Moderator
138 Views

Hello MartOleks

Thank you very much for your response and all the details and feedback.


Regarding the issue with the installer for Intel Unite® Hub Version: 3.3.195, we have confirmed that there was an issue with the installer file. We have also confirmed with the engineering team that a new file has been posted on our download center. Could you please re-download the file and test it?


Regarding the installer for the Intel Unite® Client 3.3.1 for Mac* OS X, we tested it and we didn't experience problems to install it. We also understand that after you performed the steps in your last post, it is now running fine. Is this correct?


Having said that, can we consider the issue about the Client 3.x for Mac* OS X solved and the only remaining issue is the one regarding the installer for the HUB Version: 3.3.195 (pending to confirm solution with the new file)?


Please kindly let us know if you have additional concerns.


Best regards,


Andrew G.

Intel Customer Support Technician


View solution in original post

0 Kudos
9 Replies
Highlighted
Moderator
227 Views

Hello MartOleks

Thank you for posting on the Intel® communities.


Just to make sure, we understand that you are sharing some feedback with the community on how you solved the "System Check Failed" error message when running Intel Unite® app version 3.3.163.51. Is this correct or are you currently experiencing any problem?


Please kindly let us know if you have additional concerns or if we can consider this thread solved.


Best regards,


Andrew G.

Intel Customer Support Technician


0 Kudos
Highlighted
Novice
215 Views

Hello @AndrewG_Intel 

Just to make sure, we understand that you are sharing some feedback with the community on how you solved the "System Check Failed" error message when running Intel Unite® app version 3.3.163.51. Is this correct or are you currently experiencing any problem?

Yes, you are right. 

When I started to set-up my Dell OptiPlex 7070 device, I found no straightforward solution to the problem. All of the topics here connected with an issue either end up with the "we sent you a private Tmessage" or topic starter just disappeared. So, initially, I posted a request hoping to get a private link to the new installer. Still, then I figured out how to solve the issue myself. So you have a feedback post instead of the question now.

Is this correct or are you currently experiencing any problem?

Well, there is one small problem actually.

I am not able to install the newer Unite Hub Version: 3.3.195 from Intel web-site.
The MD5 checksum is correct, but it runs with an error:

image.png

 

Interestingly Client Version: 3.3.195 from the same link could be installed without any problems.

This issue doesn't affect the existing installation of the version 3.3.190.26 but could be beneficial to solve to update it.

Please kindly let us know if you have additional concerns or if we can consider this thread solved.

Apart from the point mentioned above, this thread is solved.

Best regards,
Oleksandr

0 Kudos
Highlighted
Moderator
191 Views

Hello MartOleks


Thank you for your response and clarification, we are glad to know that your deployment is currenty working fine on version 3.3.190.26.


We will also check further regarding the issue with the Intel Unite® installer for the HUB, version 3.3.195.

Could you please try to replicate the issue and provide a new debug log file and a MSINFO32 report in order to review additional information and have a baseline about the technical details of the HUB:

  1. Type msinfo32 in the Search box.
  2. Right-click System Information in the search results and select Run as administrator.
  3. While viewing the Microsoft System Information summary, go to File then choose Save 
  4. Save your MSINFO32 report as "msinfo32.nfo".



Best regards,


Andrew G.

Intel Customer Support Technician


0 Kudos
Highlighted
Novice
179 Views

Hello AndrewG,

I sent the msinfo32.nfo file to you via Personal Message.

BTW, there is one more issue with Intel Unite® Client 3.3.1 for Mac OSX*. In the "Detailed Description" it is mentioned that "software requires macOS* 10.12.6 or later". I tried to install it for the latest macOS version 10.15.5 and the installer doesn't start. For older macOS version 10.13 it works without any problems. Intel Unite 4.2.0 installation works for macOS 10.15.5 on the same Laptop.

I understand that problem could be on the OS side and you have no plans to update the previous 3.3 release (Date: 7/13/2018) to newest macOS version. So this information is intended for informational purposes mostly.

Thank you for your help!

Best regards,
Oleksandr

P.S. It looks like we will be forced to install the latest Intel Unite® 4.2.* with a Server infrastructure, which is a bit overly for only one conference room with 86" Dell Monitor.

0 Kudos
Highlighted
Moderator
165 Views

Hello MartOleks

Thank you for your response.


We tried to check the file you shared via Private message but we are getting troubles to access/download the file, so we are going to send you an email to the email address associated with your profile so you can reply back and attach the report.


Also, regarding the issue with the installer v3.x for Mac Client, do you get any error message? or it is like "nothing is happening" when launching the installer?

Could you please provide the model of this Mac Client and the model of the processor?


Best regards,


Andrew G.

Intel Customer Support Technician


Note:

If you are interested in deploying Intel Unite® version 4.x to take advantage of all its features without the need to own, manage, or maintain a PIN server, we have released the new Intel Unite® Cloud Service. With the new Intel Unite® Cloud Service, the managed PIN service is provided by Intel. For more details please check this link:

Introducing Intel Unite® Cloud Service: https://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/unite/cloud-collaboration.html


0 Kudos
Highlighted
Novice
154 Views

Hello AndrewG,

thank you for the support! I sent you the file as a reply to your email.

As for the MacOS system Client, things became complicated. I am not able to replicate the problem anymore, because we performed some actions and Small Business Client v3.3.1 runs now.

Here is the procedure:

  1. Install the version 4.2 on the system.
    It works, but the PIN code format is different NNN-NNN, so you would be not able to connect to the HUB v3.3.
  2. Uninstall v4.2 and install v 3.3.1.
    It works, but still shows old PIN format.
  3. Follow the instructions given here to fix it.
  4. You are done. Everything works as expected.

Here is system info for the reference:

MartOleks_0-1599744915639.png

Best regards,
Oleksandr

0 Kudos
Highlighted
Moderator
139 Views

Hello MartOleks

Thank you very much for your response and all the details and feedback.


Regarding the issue with the installer for Intel Unite® Hub Version: 3.3.195, we have confirmed that there was an issue with the installer file. We have also confirmed with the engineering team that a new file has been posted on our download center. Could you please re-download the file and test it?


Regarding the installer for the Intel Unite® Client 3.3.1 for Mac* OS X, we tested it and we didn't experience problems to install it. We also understand that after you performed the steps in your last post, it is now running fine. Is this correct?


Having said that, can we consider the issue about the Client 3.x for Mac* OS X solved and the only remaining issue is the one regarding the installer for the HUB Version: 3.3.195 (pending to confirm solution with the new file)?


Please kindly let us know if you have additional concerns.


Best regards,


Andrew G.

Intel Customer Support Technician


View solution in original post

0 Kudos
Highlighted
Novice
126 Views

Hello AndrewG

As of now, all my issues with the Intel Unite Small Business v3.3 are solved.
Thank you very much for your help!

Best regards,
Oleksandr

0 Kudos
Highlighted
Moderator
118 Views

Hello MartOleks

Thank you for your response.


We are glad to know that the issues with the Intel Unite® Small Business v3.3 are solved. Having said that and since the thread has been marked as "Solved" we will proceed to close it now. If you need any additional information, please submit a new question as this thread will no longer being monitored.


It has been a pleasure to assist you.

Best regards,


Andrew G.

Intel Customer Support Technician


0 Kudos