Intel® oneAPI HPC Toolkit
Get help with building, analyzing, optimizing, and scaling high-performance computing (HPC) applications.
1891 Discussions

fort not working after installation

Keivan
Beginner
404 Views

I downloaded oneapi on my Mac Pro (Bigsure 11.2.2) 

The installation went well, and so did sourcing of setters.sh as shown below.

But the ifort command does not work. 

Did I do something wrong, or is some tweaking needed?

source /opt/intel/oneapi/setvars.sh 

:: initializing oneAPI environment ...

   ZSH version = 5.8

:: advisor -- latest

:: intelpython -- latest

:: tbb -- latest

:: mkl -- latest

:: dev-utilities -- latest

:: ipp -- latest

:: vtune_profiler -- latest

:: dal -- latest

:: compiler -- latest

:: oneAPI environment initialized ::

/Users/ke4c>ifort

ifort: command line error: no files specified; for help type "ifort -help"

Thanks for your help.

0 Kudos
1 Solution
Soumya_M_Intel
Moderator
384 Views

Hi Keivan,


Since the concern has occurred post-installation of Intel® oneAPI Toolkit and is related to ifort, we are redirecting your query to the Intel® oneAPI HPC Toolkit Forum.


Forum Link: https://community.intel.com/t5/Intel-oneAPI-HPC-Toolkit/bd-p/oneapi-hpc-toolkit


Regards,

Soumya


View solution in original post

8 Replies
Soumya_M_Intel
Moderator
385 Views

Hi Keivan,


Since the concern has occurred post-installation of Intel® oneAPI Toolkit and is related to ifort, we are redirecting your query to the Intel® oneAPI HPC Toolkit Forum.


Forum Link: https://community.intel.com/t5/Intel-oneAPI-HPC-Toolkit/bd-p/oneapi-hpc-toolkit


Regards,

Soumya


GouthamK_Intel
Moderator
356 Views

Hi Keivan,

>>"Did I do something wrong, or is some tweaking needed?"

Could you please try the below command for sourcing the setvars.sh

# oneAPI setvars.sh use in zsh

bash -c 'source /opt/intel/oneapi/setvars.sh ; exec zsh'

For more details refer to the below link.

https://community.intel.com/t5/Intel-C-Compiler/How-to-use-zsh-csh-or-tcsh-with-oneAPI-setvars-sh-va...

Please let us know if this helps.

Have a Good day.


Regards

Goutham



GouthamK_Intel
Moderator
336 Views

Hi Keivan,

Reminder: Could you please let us know whether your issue is resolved and if we can close this thread.


Regards

Goutham


Keivan
Beginner
329 Views

Thanks Goutham,

I could get fort to work, but it seems parallel options and MKL are not installed.

How can I make sure that MKL libraries, openMP and MPI are properly installed?

I am running ./configure script of a package (Quantum Espresso) and it says it can't find any of the corresponding libraries.

I have a MacPro Big Sur 11.2.2

Thanks, 

GouthamK_Intel
Moderator
313 Views

Hi Keivan,

>>"I could get fort to work."

Glad to know your initial issue is resolved.

>>"I am running ./configure script of a package (Quantum Espresso), and it says it can't find any of the corresponding libraries."

As your initial issue for which you have raised this thread was resolved. We would appreciate it if you could raise a new thread for the above issue so that it would be easy for us and other community members to track and refer to the case.

Please let us know if we can close this thread from our end.

Have a Good day.


Regards

Goutham


GouthamK_Intel
Moderator
276 Views

Hi Keivan,

Reminder: Could you please let us know whether we can close this thread from our end?

Also, please feel free to raise a new thread for any further issues, and we will be more than happy to help you.

Have a Good day.


Regards

Goutham


Keivan
Beginner
269 Views
GouthamK_Intel
Moderator
257 Views

Hi, 

Thanks for the confirmation!

As this issue has been resolved, we will no longer respond to this thread. 

If you require any additional assistance from Intel, please start a new thread. 

Any further interaction in this thread will be considered community only. 

Have a Good day.


Thanks & Regards

Goutham


Reply