Intel oneAPI Registration
Support for Getting Started questions for Intel oneAPI Toolkits, Intel Parallel Studio XE and Intel System Studio
Announcements
Welcome to the Intel Community. If you get an answer you like, please mark it as an Accepted Solution to help others. Thank you!
For the latest information on Intel’s response to the Log4j/Log4Shell vulnerability, please see Intel-SA-00646
406 Discussions

EMA server installation - error connecting to SQL Server DB

EduardoGarcia
Beginner
3,136 Views

Hello everyone,

 

I'm trying to install Intel EMA (v. 1.5.1.0) on a Windows Server 2019 VM. When trying to configure the database connection, I'm getting the error message in the first attached screenshot. I've tried to configure both a local SQL Server DB and a remote DB server.

 

Also, when I run the installer, before it opens, I get the error message in the second screenshot. I think it might be related to the DB connection error.

 

Does anyone know what could cause these errors?

 

 

Labels (1)
0 Kudos
31 Replies
SergioS_Intel
Moderator
703 Views

 Hello EduardoGarcia,


Thank you for your post.


Please allow us to check more additional information and we will get back to you.

  

  

 Best regards,

 Sergio S.

 Intel Customer Support Technician


SergioS_Intel
Moderator
698 Views

Hello Eduardo,


The Powershell command would test remote manageability using RDP. The customer needs to see if the SQL port is open. By default, it is 1433 unless you or the DBA team remapped the port.


You could use the PowerShell Command with port 1433, assuming it wasn't remapped.


test-networkconnection <IP ADDRESS> -p 1433


Can you please let us know what port you believe the SQL server is listening on and then test to see if the port is open to the EMA server? Also, please verify there are no FW/ACLs blocking the path between the two nodes.


Best regards,

Sergio S.

Intel Customer Support Technician

For firmware updates and troubleshooting tips, visit :https://intel.com/support/serverbios


EduardoGarcia
Beginner
672 Views

Hello Sergio,

 

The connection test failed on the remote DB server. However, the lerros in the last screenshot I sent happened when I tried to use a SQL Server DB running on the EMA server. I believe there might be another cause for these errors, not (or not only) the connection via port 1433.

 

Regards,

SergioS_Intel
Moderator
692 Views

Hello EduardoGarcia,


We are following your case and would like to know if you need further assistance.



Best regards,

Sergio S.

Intel Customer Support Technician



SergioS_Intel
Moderator
667 Views

Hello EduardoGarcia,


Can you please let us know what port you believe the SQL server is listening on, and then test to see if the port is open to the EMA server? Also, please verify there are no FW/ACLs blocking the path between the two nodes.


Best regards,

Sergio S.

Intel Customer Support Technician

For firmware updates and troubleshooting tips, visit :https://intel.com/support/serverbios


EduardoGarcia
Beginner
609 Views

Hello Sergio,

 

The remote server is listenning in port 1433 and it's open. We've already configured our FW to allow this connection.

 

Regards.

SergioS_Intel
Moderator
645 Views

Hello EduardoGarcia,


We are following your case and would like to know if you need further assistance.



Best regards,

Sergio S.

Intel Customer Support Technician


SergioS_Intel
Moderator
614 Views

Hello EduardoGarcia,


We are following your case and would like to know if you need further assistance or if we can close this thread.



Best regards,

Sergio S.

Intel Customer Support Technician


SergioS_Intel
Moderator
575 Views

Hello EduardoGarcia,


Can you please let us know if you are getting any error message and if so, can you please provide us an screenshot?



Best regards,

Sergio S.

Intel Customer Support Technician



EduardoGarcia
Beginner
545 Views

Hello Sergio,

 

I'm not getting eny arror messages. The connection test succeeded now.

 

Regards

AdrianM_Intel
Moderator
540 Views

Hello EduardoGarcia,


Thank you for your response.


We are glad to know that you are not getting any more errors and the connection is working.


We will proceed to close this question but if you need more assistance please post a new question.


Regards,


Adrian M.

Intel Customer Support Technician


Reply