Media (Intel® oneAPI Video Processing Library, Intel Media SDK)
Access community support with transcoding, decoding, and encoding in applications using media tools from Intel. This includes Intel® oneAPI Video Processing Library and Intel® Media SDK.
Announcements
The Intel sign-in experience is changing in February to support enhanced security controls. If you sign in, click here for more information.
2970 Discussions

Intel Media SDK in Dockerfile to use Intel HW accelerator for video-processing.

mhasnainamjad
Beginner
745 Views

Hi Intel Community,
I am working to use Intel Media SDK library to handle video processing. I have written a Dockerfile(attached as txt file) to install all required packages.
I tested my Dockerfile on two different systems, details as given below
System 1 Detail:
CPU Detail:
Intel(R) Atom(TM) CPU E3845
OS Detail: 16.04
Kernal Version:
4.4.0-59-generic
Docker Version: 20.10.5, build 55c4c88
When I ran dockerfile on this system, image built successfully and ran this build image using given below command
docker run -it --rm --device /dev/dri:/dev/dri --cap-add sys_ptrace  <docker-image-name> /bin/bash
In Docker Container
When i run `vainfo`, I am getting this error.
error: can't connect to X server!
libva info: VA-API version 1.11.0
libva info: User environment variable requested driver 'iHD'
libva info: Trying to open /usr/lib/dri/iHD_drv_video.so
libva info: Found init function __vaDriverInit_1_11
libva error: /usr/lib/dri/iHD_drv_video.so init failed
libva info: va_openDriver() returns 1
vaInitialize failed with error code 1 (operation failed),exit

System 2 Detail:
CPU Detail: Intel(R) Core(TM) i7-6820HK CPU
OS Detail: Ubuntu 20.04.1 LTS
Kernal Version:
5.8.0-44-generic
Docker Version: 19.03.13, build 4484c46d9d
When I ran dockerfile on this system, image built successfully and ran this build image using given below command
docker run -it --rm --device /dev/dri:/dev/dri --cap-add sys_ptrace <docker-image-name> /bin/bash
In Docker Container
When i run `vainfo`, everything ran fine.
error: can't connect to X server!
libva info: VA-API version 1.11.0
libva info: User environment variable requested driver 'iHD'
libva info: Trying to open /usr/lib/dri/iHD_drv_video.so
libva info: Found init function __vaDriverInit_1_11
libva info: va_openDriver() returns 0
vainfo: VA-API version: 1.11 (libva 2.11.0.pre1)
vainfo: Driver version: Intel iHD driver for Intel(R) Gen Graphics - 21.1.2 (7a858c83)
vainfo: Supported profile and entrypoints
VAProfileNone : VAEntrypointVideoProc
VAProfileNone : VAEntrypointStats
VAProfileMPEG2Simple : VAEntrypointVLD
VAProfileMPEG2Simple : VAEntrypointEncSlice
VAProfileMPEG2Main : VAEntrypointVLD
VAProfileMPEG2Main : VAEntrypointEncSlice
VAProfileH264Main : VAEntrypointVLD
VAProfileH264Main : VAEntrypointEncSlice
VAProfileH264Main : VAEntrypointFEI
VAProfileH264Main : VAEntrypointEncSliceLP
VAProfileH264High : VAEntrypointVLD
VAProfileH264High : VAEntrypointEncSlice
VAProfileH264High : VAEntrypointFEI
VAProfileH264High : VAEntrypointEncSliceLP
VAProfileVC1Simple : VAEntrypointVLD
VAProfileVC1Main : VAEntrypointVLD
VAProfileVC1Advanced : VAEntrypointVLD
VAProfileJPEGBaseline : VAEntrypointVLD
VAProfileJPEGBaseline : VAEntrypointEncPicture
VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointVLD
VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointEncSlice
VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointFEI
VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointEncSliceLP
VAProfileVP8Version0_3 : VAEntrypointVLD
VAProfileHEVCMain : VAEntrypointVLD
VAProfileHEVCMain : VAEntrypointEncSlice
VAProfileHEVCMain : VAEntrypointFEI

My question is, what am i doing wrong here. Why same thing working in one machine and not on other machine. Is this due to different intel cpu?. Any help would be appreciated.

Thanks

0 Kudos
0 Replies
Reply