Media (Intel® oneAPI Video Processing Library, Intel Media SDK)
Access community support with transcoding, decoding, and encoding in applications using media tools from Intel. This includes Intel® oneAPI Video Processing Library and Intel® Media SDK.
Announcements
Welcome to the Intel Community. If you get an answer you like, please mark it as an Accepted Solution to help others. Thank you!
2904 Discussions

The proplem of sample_decode_x11 which use X and logged into machine remotely (thru SSH)

峰_王_
Beginner
112 Views
hadware:E1285 system:centos7.1 MSS Version:MSSR5 essential Demo Version:MediaSamples_Linux_6.0.16043138.138 Othersize: [root@localhost mediasdk_samples_bin]# rpm -qa | grep drm libdrm-2.4.56-36242.el7.x86_64 libdrm-devel-2.4.56-36242.el7.x86_64 drm-utils-2.4.56-36242.el7.x86_64 [root@localhost mediasdk_samples_bin]# rpm -qa | grep libva libva-devel-1.3.1-staging.20130628.36242.el7.x86_64 libva-utils-1.3.1-staging.20130628.36242.el7.x86_64 libva-1.3.1-staging.20130628.36242.el7.x86_64 [root@localhost mediasdk_samples_bin]# uname -r 3.10.0-229.1.2.36242.MSSr4.el7.centos.x86_64 [root@localhost mediasdk_samples_bin]# rpm -qa | grep intel intel-linux-media-devel-16.4.2-36242.el7.x86_64 intel-linux-media-16.4.2-36242.el7.x86_64 intel-opencl-1.2-16.4-36242.el7.x86_64 xorg-x11-drv-intel-2.99.916-5.el7.x86_64 intel-opencl-1.2-devel-16.4-36242.el7.x86_64 The sample_decode_x11 and the sample_decode_drm run sucessfully in loacal PC. However,the demo sample_decode_x11 which use X and logged into machine remotely (thru SSH) The command and results is as follow: [root@localhost mediasdk_samples_bin]# ./sample_decode_drm h264 -i 720p.h264 -o output.yuv -hw libva info: VA-API version 0.35.0 libva info: va_getDriverName() returns 0 libva info: User requested driver 'iHD' libva info: Trying to open /opt/intel/mediasdk/lib64/iHD_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_0_32 libva info: va_openDriver() returns 0 Decoding Sample Version 5.0.1604371.71 Input video AVC Output format YUV420 Resolution 1280x720 Crop X,Y,W,H 0,0,0,0 Frame rate 25.00 Memory type system MediaSDK impl hw MediaSDK version 1.15 Decoding started ^Zame number: 725, fps: 86.893, fread_fps: 822.874, fwrite_fps: 100.9029 [1]+ Stopped ./sample_decode_drm h264 -i 720p.h264 -o output.yuv -hw [root@localhost mediasdk_samples_bin]# ./sample_decode_x11 h264 -i 720p.h264 -o output.yuv -hw No protocol specified terminate called after throwing an instance of 'std::bad_alloc' what(): std::bad_alloc Aborted (core dumped) [root@localhost mediasdk_samples_bin]# export DISPLAY=:0.0 [root@localhost mediasdk_samples_bin]# ./sample_decode_x11 h264 -i 720p.h264 -o output.yuv -hw No protocol specified terminate called after throwing an instance of 'std::bad_alloc' what(): std::bad_alloc Aborted (core dumped) The problem is "terminate called after throwing an instance of 'std::bad_alloc' what(): std::bad_alloc Aborted (core dumped)" Any help or pointer is greatly appreciated. Thanks and Regards,
0 Kudos
4 Replies
Surbhi_M_Intel
Employee
112 Views

Hi,

The reason being x11 not working with remote machine is that x11 requires an active X session. x11 is not suitable for headless operation and the only case where one should use X11 option is for local rendering, but this is not well tested or optimized since the focus is on server use cases. So it is best to use drm samples in general scenarios. 

Thanks,
Surbhi

 

峰_王_
Beginner
112 Views
However, I use your demo from http://software.intel.com/sites/default/files/mediasdk-tutorials-0.0.3.tar.gz,I find an error as follow: [root@localhost _build]# ./simple_session libva info: VA-API version 0.35.0 libva info: va_getDriverName() returns -1 libva error: va_getDriverName() failed with unknown libva error,driver_name=(null) terminate called after throwing an instance of 'std::bad_alloc' what(): std::bad_alloc Aborted (core dumped) It is run in loacal. And the envriment is old envriment. However , this turtorial demo is run sucefully in ubuntu 12.0.4.This hardware envriment is the same as the old envriment of this topic . The system is ubuntu 12.0.4, and the msdk is msdk2014r3.
峰_王_
Beginner
112 Views
I want ask if my centos msdk envriment is not establis sucefully.
Surbhi_M_Intel
Employee
112 Views

So far I have seen few cases where this error shows up - 

I believe you are not doing any of the above scenarios. Can you please download the R5 samples package(https://software.intel.com/en-us/intel-media-server-studio-support/code-samples) & verify if you are able to run the samples.  
Also, can you explain what you mean by this - "And the envriment is old envriment."

-Surbhi

 

Reply