Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
SDeut
Beginner
104 Views

sample_decode fails at Win8.1

Any decode run with sample_decode.exe under Windows 8.1 leads to an error message per frame:

  DwmSetPresentParameters failed with error 0x80004001.

Remaining performance is very low. Tried on my desktop system (HD 2500) and modern Ultrabook (HD 5500).

How can I get sample to work?

0 Kudos
3 Replies
SDeut
Beginner
104 Views

appendix:

used IntelMediaSDK_VideoDecodingSample_5.0.461.91752.msi and INDE (w_inde_2015.0.011.exe)

Anthony_P_Intel
Employee
104 Views

Hi Stephan,

I'm not seeing any issue with sample_decode on systems with Intel® HD Graphics 5500.

There is a slight update to samples here: https://software.intel.com/en-us/media-client-solutions-support/code-samples  (currently samples are 5.0.491.98719, and you mentioned 5.0.461.91752, however I'm not aware of any change for sample decode).

Can you please provide the specific command line you are using?  (For example, "sample_decode.exe h264 -i ..\content\test_stream.264 -r")

Can you provide driver OS information?  (the output of C:\Intel\INDE\media_sdk\tools\mediasdk_sys_analyzer\mediasdk_system_analyzer_32.exe and/or C:\Intel\INDE\media_sdk\tools\mediasdk_sys_analyzer\mediasdk_system_analyzer_64.exe would provide this).

Do you see issue if you do not use -r?

The error you mention is simply with D3D rendering and not really the 'Media SDK'.  Is there anything special about your display?

SDeut
Beginner
104 Views

Thank you for fast reply. These error messages where only visible in the specific sample archive (5.0.461.91752), newer versions did not show the problem. Since the rendering option seems to be inappropriate for my purpose anyway, I'll switch to "no-render" mode. In this case the error is not thrown.

(used sample_decode.exe h264 -i <file.h264> -r)

Reply