Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Beginner
4 Views

system hang when call IDirect3DDevice9::UpdateTexture on E3845

We use Intel_EMGD.WIN7_PC_Version_36_15_0_1127 driver and media SDK hardware decoding and display on Baytrail E3845 platform, it's ok if we run hardware decoding or display seperately.If we put hardware decoding and display together, system will hang when calling IDirect3DDevice9::UpdateTexture.We use Direct3D API.  Any suggestion is appreciated. Thanks. 

0 Kudos
3 Replies
Highlighted
Employee
4 Views

Hi Roy, 

Can you please let us know what Media SDK version are you using? Can you run media sdk analyzer tool(present at installed directory under tools section) and send us the o/p. Do you see any error being reported by Media SDK, if yes please let us know. 

Are you using any samples which comes in the package to decode and render? If not, you can use sample_decode from the sample package, which you can set up for decoding and rendering. Please let us know if you see any problem with that

The hang could be possible if you have old drivers, it's best to update to the latest available on Intel website. Run the utility tool present at https://downloadcenter.intel.com/ to download the latest driver. 

-Surbhi

0 Kudos
Highlighted
Beginner
4 Views

Hi Surbhi,

         The Media SDK version is Media SDK 2014 R2 for Clients. We ran media sdk analyzer tool, sample_decode.exe in Video Decoding Sample 5.0.461.91752 and got an empty file and windows can't display it for it's empty. We ran sample_decode.exe h264 -hw -i 720p.h264 -r and got no error message. Please see the attached. 

        We've checked and updated all our drivers, and the issue is still there. 

        In Intel demo, the program upate display buffer directly, but we have to use the Texture update display. That's the difference and the issue has been caused. 

        Best Regards,

        Eric

 

0 Kudos
Highlighted
Employee
4 Views

Hi Roy, 

Thanks for sending the details, upon checking up the Media SDK version you are using is pretty old, close to 2 years back 2014 R2 version was released.  There has been many fixes in the Media SDK after that, which possibly can resolve the issue indicated above.
I would highly recommend you to update Media SDK version, which is part of Intel INDE suite right now. You can choose to install Media SDK Client only through the installer. After updating if you still see the issue, please send us a reproducer to look at the problem.

Thanks,
Surbhi

0 Kudos