Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Honored Contributor I
738 Views

A problem in (Nios II eclipe)WH menu

Hello, 

 

I'm a new for FPGA desgin and I have a problem in NiosII. When I go to (Run as), I can't find ( NiosII instruction set simulator ), (Run as) contains only (1 local c/c++ application & Run configuration). Please help me.
0 Kudos
3 Replies
Highlighted
Honored Contributor I
18 Views

Hi,  

Did you follow a "getting started" guide ? 

Which Nios II IDE version are you using ? 

You may mean that you can't find "Run as NiosII Hardware..." 

Do you right-click on your project to do "Run as" or do you "run as" through top menu ? 

 

In order to run a Nios II on a board, you must first configure the board :  

* by downloading to the FPGA the correct .sof 

* by using "factory config" (or others but one with Nios II CPU) if you are using an Altera development kit 

 

If you are writing your custom software, have you built a BSP (if you are using Qsys or "system library" if you are using SOPC)
0 Kudos
Highlighted
Honored Contributor I
18 Views

Thank you 'mmTsuchi' for quick reply, 

1-yes 

2- Nios II 11.1 Software for Eclipse 

3-No, I don't have any board, so I want to do my work using simulator 

4-I do right-click on my project to do "Run as". 

5- I am using SOPC and I have built a BSP. 

 

I did all you have mentioned.
0 Kudos
Highlighted
Honored Contributor I
18 Views

Instead of "run as", go to "run..."

0 Kudos