Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Altera_Forum
Honored Contributor I
729 Views

Can't run DS-5 in 13.1

 

I'm trying to upgrade to 13.1 of the EDS tools on a Win7 box.  

 

This may have been caused by a Windows Update but I don't know. After installing the EDS the DS-5 installer started and on the second or third wizard page, a message popped up saying there was a Windows Update pending and it strongly recommended that I reboot before continuing. I rebooted, then ran the DS-5 install from the embedded/ds-5 directory and everything seemed fine. Then I open the Embedded Command Shell as usual, but when I type eclipse to launch DS-5, said DS-5 couldn't be found. At this point I probably could have played with the environment variables a bit and got it working, but instead I uninstalled everything and started over. Now when I try launching DS-5 it throws an error which points me to the error log file. The log file contains the message below. 

 

 

!SESSION Fri Apr 04 13:35:50 MDT 2014 ------------------------------------------ 

!ENTRY org.eclipse.equinox.launcher 4 0 2014-04-04 13:35:50.283 

!MESSAGE Could not find extension: reference:file:org.eclipse.osgi.nl_ja_3.7.0.v20110723043401.jar 

!ENTRY org.eclipse.equinox.launcher 4 0 2014-04-04 13:35:50.285 

!MESSAGE Could not find extension: reference:file:org.eclipse.osgi.services.nl_ja_3.7.0.v20110723043401.jar 

!ENTRY org.eclipse.equinox.launcher 4 0 2014-04-04 13:35:50.285 

!MESSAGE Could not find extension: reference:file:org.eclipse.osgi.util.nl_ja_3.7.0.v20110723043401.jar 

!ENTRY org.eclipse.equinox.launcher 4 0 2014-04-04 13:35:50.321 

!MESSAGE Exception launching the Eclipse Platform: 

!STACK 

java.lang.ClassNotFoundException: org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter 

at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:202) 

at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method) 

at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:190) 

at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306) 

at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:247) 

at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:619) 

at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:577) 

at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1410) 

at com.arm.workbench.Hook.run(Hook.java:463) 

 

I've tried uninstalling, rebooting my PC and re-installing, but still get this error. It looks like I'm missing some jar files, but the files are there. Comparing systems to a co-worker who got 13.1 working, we can see that the files are in the right place as well.  

 

I think there must be a residual file hanging around somewhere that's confusing things, but I don't know where to look. 

 

Any ideas? 

 

 

 

0 Kudos
1 Reply
Altera_Forum
Honored Contributor I
29 Views

Solved... 

I uninstalled everything again and noticed that <my home directory>/AppData/Roaming/ARM/DS-5/env.ini was left in place. I deleted the entire ARM directory and reinstalled and everything worked this time.
Reply