Nios® II Embedded Design Suite (EDS)
Support for Embedded Development Tools, Processors (SoCs and Nios® II processor), Embedded Development Suites (EDSs), Boot and Configuration, Operating Systems, C and C++
Announcements
Intel Support hours are Monday-Fridays, 8am-5pm PST, except Holidays. Thanks to our community members who provide support during our down time or before we get to your questions. We appreciate you!

Need Forum Guidance? Click here
Search our FPGA Knowledge Articles here.
12455 Discussions

Error "Pausing target processor: not responding." with VIP

Altera_Forum
Honored Contributor II
1,208 Views

Hi All 

 

I 'm in the last year of my master in microelectronic and I make a project with image processiong. 

 

I try to use this VIP: 

 

Clocked Video Input 

Color Plane Sequencer 

Frame Buffer 

Color Plane Sequencer 

two Clocked Video Outup, one for the 800x600 and the other for the VGA. 

 

I use the tPad Eval Board. 

 

I have also still open the Standalone Programmer for JTAG connection, but I became still this Error Message after compilation in Nios: 

 

Using cable "USB-Blaster [USB-0]", device 1, instance 0x00 

Pausing target processor: not responding. 

Resetting and trying again: FAILED 

Leaving target processor paused 

 

In Nios I try first the simple hello_world software... 

 

Could anywhere help me please. 

 

Thanks alot 

Antonio
0 Kudos
4 Replies
Altera_Forum
Honored Contributor II
117 Views

Did you upload an FPGA image with a Nios CPU in? Is it an example design or a custom one? 

If it's a custom one, check that the clocks are working and that you connected the reset signal properly (the reset_n input of the SOPC component is active low).
Altera_Forum
Honored Contributor II
117 Views

This problem normally has something to do with reset problems..

Altera_Forum
Honored Contributor II
117 Views

Thanks for the fast answer... 

 

I could fix the bug, I changed the CPU performance on "e", now my custom design works well...
Altera_Forum
Honored Contributor II
117 Views

Hi there.... 

 

I am facing a quite a similar issue. My post is here (http://www.alteraforum.com/forum/showthread.php?t=33408). Were you able to solve your problem by merely changing to 'e' version of nios??...Could you please elaborate in some detail for the benefit of me as well as the entire nios community? 

 

Thanks in advance :)
Reply