Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Valued Contributor III
746 Views

Slow response when debugging software

I use a cyclone IV custom board and use the NIOS ii soft processor. My question is when I step over a variable operation, i have to wait for 1 to 2 seconds, when I step over a function, I have to wait for 3 to 6 seconds to wait the run cursor to move to the next line. and sometimes when I step over a variable, it jumps to near by code line and then jump back. Is that normal?  

 

my computer is a thinkpad x230(i7-3520M, 8G RAM 256g SSD), I think it is fast enough for debugging software, and the software is windows 7 64bit + quartus 14.1. the NIOS II soft processor run at 100MHz. and I use on-chip memory. I use the "Nios II 14.1 Software Build Tools for Eclipse" to debug software. I have tried DE0-nano kit, and DE1-SOC kit, the demonstrations project. It is the same, very slow response, have to spend a lot of time on debugging software. Is this normal? Can I easily do something to improve debug speed?
0 Kudos
1 Reply
Highlighted
Valued Contributor III
4 Views

 

--- Quote Start ---  

and sometimes when I step over a variable, it jumps to near by code line and then jump back. Is that normal?  

 

--- Quote End ---  

 

This could be pretty normal if you are debugging code build in Release mode , i.e. with optimization enabled (-O3) and no ALT_DEBUG. 

Also make sure the running application is updated with the latest source code changes.
0 Kudos